V zakulisju s Timom Gajserjem

Kako najboljši motokrosist sezone preživlja dneve med dirkami?
Fotografija: Tim Gajser je letos na svoji 450-kubični hondi izjemen. V nedeljo v Imoli pričakuje številne slovenske navijače. FOTO: HRC
Odpri galerijo
Tim Gajser je letos na svoji 450-kubični hondi izjemen. V nedeljo v Imoli pričakuje številne slovenske navijače. FOTO: HRC

Po prostem vikendu se v tekmovalni ritem vračajo motokrosisti v elitnem razredu MXGP. Vodilni v skupnem seštevku Tim Gajser je premor preživel v domačem okolju, treniral je na progi v Halozah, ki jo dolga leta pripravlja njegov oče in trener Bogo Gajser. Letos ga po dirkah ni spremljal kot v preteklih letih, z njim je bil zgolj na dveh – na VN Trentina, kjer je Tim zmagal prvič v sezoni, in v Mantovi, kjer je v težkih razmerah zasedel 6. mesto.

Konec tedna ga bo spremljal v Imoli, kjer junak letošnjega prvenstva pričakuje močno navijaško podporo. Gajser si zaradi velike točkovne prednosti pred tekmeci namreč v nedeljo že lahko zagotovi naslov svetovnega prvaka, tretjega v karieri oziroma drugega v elitnem MXGP.



Nazadnje je 22-letnik tekmoval na mivki v Lommlu prvi avgustovski konec tedna, kjer je vknjižil deveto zmago v sezoni. Medtem ko so bili dirkači te dni na premoru, so pri promotorju prvenstva na svojem spletnem kanalu MXGP TV objavili prispevek, v katerem so z Gajserjem pokukali v zakulisje – prikazali so, kako je preživel dneve pred devetim zmagoslavjem sezone.

Tima in njegovo dekle Špelo je kamera spremljala od stopničk v Loketu na Češkem pa vse do zmage v Belgiji, v vmesnem času sta se ustavila na testiranjih honde na mivki, posnetek razkriva notranjost njunega avtodoma, pa kako se odpravita po nakupih, kdo najbolje kuha ... Popestritev za vse tiste, ki odštevajo dneve do naslednje dirke.

Komentarji: