Zmaga Merliju, od naših najhitrejši Stankovič

Gorsko-hitrostna preizkušnja za točke evropskega prvenstva v Ilirski Bistrici minila v znamenju italijanskega dirkača.
Fotografija: Italijan Christian Merli je bil najhitrejši na gorsko-hitrostni dirki v Ilirski Bistrici. FOTO: Luka Gregorič/Avtoportret.si
Odpri galerijo
Italijan Christian Merli je bil najhitrejši na gorsko-hitrostni dirki v Ilirski Bistrici. FOTO: Luka Gregorič/Avtoportret.si

Zmagovalec tradicionalne gorsko-hitrostne preizkušnje v Ilirski Bistrici, ki je štela tudi za točke evropskega prvenstva, je Christian Merli (osella FA30). Italijanski dirkač je bil najhitrejši v obeh vožnjah, za njim sta se uvrstila Španec Joseba Iraola Lanzagorta (nova NP01) in Čeh Petr Trnka (Norma M20).

Od slovenskih dirkačev sta se v absolutni konkurenci najvišje uvrstila Vladimir Stankovič (osella PA 21) na 18. in Milan Bubnič (lancia delta HF integrale) na 19. mesto. Slednji je bil v svoji kategoriji I šesti.

Merli je na letošnji izvedbi lovil nov rekord steze, lani ga je dosegel s časom 2:05:372. Pred tem so sicer dirkači že dosegali čase pod dvema minutama, a ima zdaj proga med Ilirsko Bistrico in Šembijami nov zavoj po krožišču nedaleč od štarta.

Zaradi velikega števila udeležencev ter tehničnih težav in trkov sta se obe vožnji nekoliko zavlekli. Na štartu druge je bilo še 190 dirkačev. Kot so sporočili prireditelji tekmovanja, je v kategoriji I zaradi težav z dirkalnikom v drugi vožnji odstopil vodilni po prvi vožnji Švicar s češko licenco Ronnie Bratschi, tako da je nazadnje slavil Poljak Karol Krupa. Bubnič je kot najboljši domači predstavnik v tej kategoriji napredoval na skupno šesto mesto.

Druga vožnja ni prinesla večjih sprememb v generalni razvrstitvi tekmovalcev v kategoriji II. Zmagovalec Merli je bil sicer za drobec hitrejši kot prvič, vendar je vseeno zaostal za svojim rekordom, v drugi vožnji je dosegel čas 2:07,501. Skupno je obe vožnji končalo 185 voznikov.

Slovenska dirka je bila predzadnja v konkurenci evropskega prvenstva, zadnja bo tretji septembrski konec tedna v Buzetu na Hrvaškem.

Preberite še:

Komentarji: