Pomlajeni risi šele po kazenskih strelih pokleknili pred Francozi (VIDEO)

Slovenska hokejska reprezentanca je pod taktirko novega selektorja Iva Jana prijateljski turnir v Minsku končala brez zmage.
Fotografija: Anže Kuralt je načel francosko mrežo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Anže Kuralt je načel francosko mrežo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Minsk – Slovenski hokejisti pod taktirko novega selektorja Iva Jana so prijateljski turnir evropskega izziva v Minsku končali brez zmage in na zadnjem mestu. Po dveh prepričljivih porazih s po 1:4 proti Latviji in gostiteljici Belorusiji so risi danes nudili precej čvrstejši odpor Francozom, ki so ravno tako lovili krstno zmago, ujeli pa so jo šele po kazenskih strelih (3:2). V »loteriji« sta se izkazala oba vratarja, Žan Us in Ronan Quemener, saj so strelci iz desetih poskusov le enkrat zadeli, uspešen je bil Anthony Rech.


Zadela Kuralt in Čimžar


Močno pomlajena slovenska izbrana vrsta se je po zaslugi Anžeta Kuralta do vodstva dokopala ob koncu prve tretjine in ga držala do konca druge, ko je izenačil Jordan Perret (sodniki so gol priznali šele po ogledu videoposnetka), že v 32. sekundi tretjega dela pa je številčno premoč na ledni ploskvi z zadetkom za francosko vodstvo kronal Sacha Treille, ki je v začetku tedna praznoval 31. rojstni dan. Oba s Perretom si, zanimivo, kruh služita pri Pardubicah. Podaljšek je v 52. minuti izvlekel Tadej Čimžar. O izenačenosti zasedb priča tudi podatek o razmerju sproženih strelov – 37:37.


Generacija, ki prihaja


»Kot sem napovedal že včeraj, so fantje na ledu dokazali, kaj so sposobni. Kljub porazu po kazenskih strelih smo lahko izjemno zadovoljni s prikazano igro v zadnjih dveh dvobojih. Spodbudno je, da imamo še vedno močno generacijo, ki prihaja in šele nabira izkušnje, in da lahko nanjo računamo tudi v prihodnje,« je bil z opravljenim zadovoljen selektor Jan, ki bo izbrance ponovno aktiviral februarja prihodnje leto, ko se bodo risi na domačem turnirju v Ljubljani udarili z Belorusijo, Italijo in Madžarsko.

Preberite še:

Komentarji: