St. Louis izenačil finale zahodne konference

Hokejisti St. Louisa so dobili drugo tekmo konferenčnega finala proti San Jose Sharks s 4:2 in izenačili serijo na 1:1. 
Fotografija: Martin Jones je bil v vratih San Joseja razpoložen, a je vseeno moral po štiri ploščke v svojo mrežo. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Martin Jones je bil v vratih San Joseja razpoložen, a je vseeno moral po štiri ploščke v svojo mrežo. FOTO: AFP

Končnica lige NHL se približuje finalnemu boju za Stanleyjev pokal, v finalu zahodne konference se merita St. Louis Blues in San Jose Sharks. Slednji so imeli v rednem delu boljši izkupiček, zato so prvi dve tekmi odigrali na domačem ledu, St. Louis pa je pred povratkom domov prišel do zelo pomembne zmage s 4:2, s katero je serijo izenačil. 

Junak St. Louisa je bil branilec Robert Bortuzzo, ki je dobre tri minute pred koncem druge tretjine popeljal svojo ekipo v vodstvo s 3:2 s svojim šele 15. golom na 366. tekmi v ligi NHL: "Zadetki niso ravno moja specialiteta, bolj poredko se znajdem v takšnih situacijah, so pa zagotovo stvar, o kateri pogosto razmišljam. Ko je šla ploščica v mrežo, so me preplavila čustva." 



Za goste so zadeli še Jaden Schwartz, Oskar Sundqvist in Vince Dunn, vratar Jordan Binnington pa je zbral 24 obramb. Za San Jose je dvakrat zadel Logan Couture, prvič z igralcem manj na ledu, a tudi to ni bilo dovolj za drugo zmago morskih psov v seriji, ki se zdaj seli v St. Louis. 

Komentarji: