Mlada slovenska ekipa v ozadju

SP v gorskem kolesarstvu v Švici se je začelo s štafetno preizkušnjo v krosu, v kateri so se do prvega zlatega odličja dokopali gostitelji.
Fotografija: Tanja Žakelj je bila najizkušenejša v slovenski štafeti. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tanja Žakelj je bila najizkušenejša v slovenski štafeti. FOTO: Matej Družnik/Delo

Lenzerheide – Svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu v Švici se je začelo s štafetno preizkušnjo v krosu, v kateri so se do prvega zlatega odličja, na veselje številnih navijačev, dokopali gostitelji v zasedbi Filippo Colombo, Alexandre Balmer, Sina Frei, Jolanda Neff in Nino Schurter. Na stopničkah so jim družbo delali Nemci in Danci, medtem ko je slovenska peterica Matevž Govekar, Miha Klemenčič, Vita Movrin (mladinci), mlajši član Rok Naglič in članica Tanja Žakelj zasedla 17. mesto med 22 reprezentancami.


Slovenci najvišje na 13. mestu


Slovenci so bili najvišje na trinajstem mestu, naposled pa za zmagovalci zaostali za šest minut in štiri sekunde. Za švicarsko zlato sta bila najzaslužnejša zadnja tekmovalca, ki veljata tudi za prva favorita sobotnega krosa v elitni konkurenci. Neffova se je v lov za zmago pognala kot četrta in pridobila eno mesto, Schurter pa je v zadnjem krogu dokazal, da prave konkurence ta trenutek nima, je poročala STA. Nemci so zamudili 13, Danci pa 34 sekund. Prvenstvo se bo jutri nadaljevalo s krosom za mladince in mladinke.
 

Komentarji: