Dončić eksplodiral z odlično četrtino in strelskim rekordom (VIDEO)

Slovenska košarkarska zvezdnika sta blestela v noči na torek, Luka Dončić je dosegel 31 točk proti San Antoniu, Goran Dragić jih je proti Sacramentu zbral 20. 
Fotografija: Luka Dončić je blestel v dvoboju z DeRozanom. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je blestel v dvoboju z DeRozanom. FOTO: AP

Košarkarji Dallasa so se znašli v naporni seriji gostovanj, v zadnjih petih dneh so opravili kar sedem letov in več časa kot na treningih preživeli na letalih, kar se je poznalo tudi v njihovi igri. Telički so izgubili po napetem boju in podaljšku v San Antoniu, ki je bil boljši s 113:108, čeprav je Luka Dončić naredil vse, da bi Dallas vknjižil tretjo zmago. 

Pred tekmo je bil status Dončića vprašljiv, saj je imel rahle težave s hrbtom: »Ne počutim se najbolje, hrbet me boli, a zagotovo tekme ne bom izpustil, če bom le lahko stal na parketu.« Dončić ni le stal, proti San Antoniu je na teksaškem derbiju odigral kar 40 minut in bil v tem času najboljši strelec svoje ekipe. 

Dosegel je 31 točk, kar je njegov nov strelski rekord v ligi NBA, ob tem je imel odličen odstotek meta, dosegel je 11 košev iz 18 poizkusov in štiri trojke iz le šestih poizkusov. Ob tem je dodal še osem skokov in štiri asistence za do sedaj najboljšo predstavo v ligi, ki pa spet ni bila dovolj za zmago. 



V zadnji četrtini je bil Dončić gonilna sila Dallasa, skupaj s podaljškom je dosegel 10 točk v zadnjem delu in si izmenjeval udarce z DeMarom DeRozanom, zvezdnik San Antonia pa je bil tokrat vendarle uspešnejši. »Izjemen igralec je že sedaj, to se vidi po le nekaj minutah na parketu, sploh ga ni strah, kot da ne bi igral svojih prvih tekem v ligi,« ga je pohvalil njegov trener Rick Carlisle.
 

Dragić izgubil proti Sacramentu


V noči na torek je bil aktiven tudi Goran Dragić, ki je z Miamijem gostil Sacramento in izgubil s 113:123. Dragić je odigral solidno tekmo, na parketu je preživel 31 minut in dosegel 20 točk, skok in pet asistenc, iz igre je metal 7/15 in 4/8 za tri točke.

Najboljši strelec Miamija je bil Josh Richardson z 31 točkami, tokrat se je izkazal tudi Hassan Whiteside s 16 točkami in kar 24 skoki. Miami je letos zbral tri zmage in prav toliko porazov. 


 

Nov rekord lige NBA: 14 zadetih trojk!


V izjemni ekipi Golden State Warriors je Klay Thompson včasih kar nekoliko pozabljen, a soigralci zelo dobro vedo, kako dober je Thompson lahko na dober večer. Tokrat je "zagorel", na prvih šestih tekmah mu ni šlo, tokrat pa je zadel kar 14 trojk in za trojko popravil dosedanji rekord soigralca Stepha Curryja. Thompson je že v prvem polčasu zadel 10 trojk in izenačil rekord Chandlerja Parsonsa: »Vedel sem, da si zaslužim dober strelski večer, potem ko mi ni šlo na začetku sezone. Tokrat je šlo v koš vse, kar sem vrgel, takoj sem vedel, da bo to tak večer in soigralci so me dobro zalagali z žogo. Ko to gre, je to eden najboljših občutkov na svetul, letos sem ga zelo pogrešal.«

Thompson je dosegel 52 točk v le 26 minutah na parketu, za rekordnih 14 trojk pa je porabil le 24 metov in končal z 58 odstotnim metom za tri točke! »Ob polčasu je Steph pogledal, kje stojim, in mi dejal, da moram nujno podreti njegov rekord. Ni le izjemen igralec, je še boljši sotekmovalec v ekipi, ki je vesel uspeha vseh soigralcev,« je Thompson takoj zavrnil namigovanja, da Curry morda ne bo najbolj zadovoljen, ker je podrl njegov rekord. 

Preberite še:

Komentarji: