Dragić drugič zapored obsedel na klopi (VIDEO)

Košarkarji Miamija so v ligi NBA pred domačim avditorijem pokleknili pred Indiano (102:110).
Fotografija: Pri Miamiju je bil najučinkovitejši rezervist Kelly Olynyk. FOTO: Lynne Sladky/AP
Odpri galerijo
Pri Miamiju je bil najučinkovitejši rezervist Kelly Olynyk. FOTO: Lynne Sladky/AP

Miami – Že pred sinočnjim domačim dvobojem košarkarske lige NBA z Indiano so iz tabora Miamija sporočili, da bo slovenski košarkarski as Goran Dragić ponovno vprašljiv. Po obračunu z Detroitom mu je namreč oteklo desno koleno, zaradu česar je izpustil že tekmo s San Antoniem, tokrat je resda bil na klopi, a ga je trener Erik Spoelstra tam tudi zadržal. V minuli sezoni se je zgolj dvakrat zgodilo, da prekaljeni 32-letni Ljubljančan (vsaj) dvakrat zapored ni igral – najprej je tik pred božičnimi prazniki manjkal trikrat, nato v drugi polovici letošnjega januarja še dvakrat. V tej sezoni je trenutno pri odličnem povprečju 18,1 točke, 5,1 asistence in 3,9 skoka na dvoboj.


V prvem polčasu Miami dominiral


Vročica se sicer sinoči – po dveh zaporednih zmagah – pred 19.600 gledalci v domači dvorani American Airlines Arena ni pretirano izkazala, saj je morala premoč priznati Indiani, ki je bila boljša s 110:102 in prekinila niz dveh porazov zapovrstjo. V prvem polčasu ni dišalo po takšnem razpletu, sploh ne v drugi četrtini, ko je Miami dvakrat pobegnil za udobnih enajst točk, vendar pa so se gostje takoj po glavnem odmoru z delnim izidom 9:0 najprej približali zgolj na točko, ko pa so zadeli za vodstvo s 76:74, so dokončno spet vzpostavili ravnotežje. Gostitelji so bili nazadnje spredaj pri izidu 102:100, a je tekmec odgovoril s trojko, po kateri Vročica do konca ni več zadela.


Oladipo in Whiteside z dvojnima dvojčkoma


Pri zmagovalcih, ki so obračun zaključili z dvanajstimi zaporednimi točkami, je po učinkovitosti izstopal Victor Oladipo, ki se je razveselil dvojnega dvojčka za 22 točk in deset podaj, dodal je še pet skokov in štiri ukradene žoge. Indiana ostaja na visokem tretjem mestu razpredelnice vzhodne konference, medtem ko je Miami ta hip tik pod gladino, deveti. Sinoči je skoraj polovico vseh točk, 48, prispevala klop na čelu s Kellyjem Olynykom, ki se je ustavil pri 20 točkah, od tega treh trojkah. Center Hassan Whiteside je, kot običajno, ujel dvojni dvojček za kar 20 skokov in 11 točk. Zdaj Miami tretji zaporedni domač obračun čaka že v noči na jutri, ko ga bo izzivala zasedba Washingtona, ki je šele pri dveh zmagah v sezoni.


IZIDI LIGE NBA


Miami Heat : Indiana Pacers 102:110 (Goran Dragić ni igral)
Orlando Magic : Washington Wizards 117:108
Philadelphia 76ers : Charlotte Hornets 133:132 – po podaljšku
Atlanta Hawks : Detroit Pistons 109:124
Denver Nuggets : Brooklyn Nets 110:112
Utah Jazz : Boston Celtics 123:115
Sacramento Kings : Minnesota Timberwolves 121:110

Preberite še:

Komentarji: