Bolj donosno postati sodnik kot nogometaš

V Srbiji poteka zanimiva razprava o primerjavi plač oziroma prihodkov nogometnih sodnikov in tamkajšnjih nogometašev.
Fotografija: Nogometaši Crvene zvezde in Partizana sklepajo donosne pogodbe, večina preostalih v Srbiji ne. FOTO: Novak ĐurovićReuters
Odpri galerijo
Nogometaši Crvene zvezde in Partizana sklepajo donosne pogodbe, večina preostalih v Srbiji ne. FOTO: Novak ĐurovićReuters

V Srbiji poteka zanimiva nogometna razprava o primerjavi plač oziroma prihodkov nogometnih sodnikov in tamkajšnjih nogometašev. Polemiko je sprožil predsednik sindikata Neodvisnost Mirko Poledica. Glavni sodnik v srbski superligi denimo za sojenje na eni tekmi prejme 54.000 dinarjev (460 evrov), njegov pomočnik 32.000 (272 €), sodnik VAR pa 25.000 dinarjev (212 €).

Povprečna plača nogometaša v pretekli srbski sezoni naj bi se gibala okrog 3000 evrov, toda povprečje dvigujeta Crvena zvezda in Partizan, kjer poznajo tudi letne plače po milijon evrov. V nekaterih prvoligaših prejema večina nogometašev po 400 evrov mesečno.

V Srbiji so posledično prišli do spoznanja, da je bolj donosno postati nogometni sodnik – ki sodi več tekem mesečno – kot nogometaš.

Preberite še:

Komentarji: