Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Čeferin: Karkoli bomo iztržili, bo dobro, Anglija je najbrž premočna

Evropsko prvenstvo v Nemčiji bo spektakel brez primere in pravi nogometni festival, nam je v obširnem pogovoru zatrdil predsednik Uefe Aleksander Čeferin.
Če bi upošteval igralsko zasedbo, so med favoriti Francozi, Angleži, Portugalci, nikdar ne bi prečrtal niti Špancev in Nemcev, meni predsednik Evropske nogometne zveze. FOTO: Leon Vidic
Če bi upošteval igralsko zasedbo, so med favoriti Francozi, Angleži, Portugalci, nikdar ne bi prečrtal niti Špancev in Nemcev, meni predsednik Evropske nogometne zveze. FOTO: Leon Vidic
7. 5. 2024 | 11:00
7. 5. 2024 | 11:12
21:37

V nadaljevanju preberite:

Euro 2024 je prvi turnir stare celine, za katerega je Uefa izbrala gostitelja pod vodstvom 56-letnega Slovenca, in obenem zadnji, na katerem bo Grosupeljčan podelil znameniti pokal kapetanu najboljše reprezentance na šampionatu. Aleksander Čeferin bo namreč eno leto pred otoškim eurom 2028 končal svoj opus na čelu najbogatejše športne zveze na svetu. V daljšem pogovoru za posebno Delovo revijo Euro 2024 nam je razkril veliko zanimivega, ponujamo vam nekaj odgovorov predsednika Uefe, celoten intervju v članku in reviji Euro 2024.

  • Rekli so mi, »lahko uživaš v ligi prvakov, res gre za spektakularno tekmovanje, o katerem upravičeno govorimo s presežniki, toda evropsko prvenstvo je nekaj povsem drugega, boš videl«. Imeli so prav.
  • Euro je močnejši turnir kot svetovno prvenstvo – po nogometnem merilu. Na mundialu realno konkurirata za lovoriko še Brazilija in Argentina, občasno še kdo, v vseh ostalih primerih krojijo vrh evropske reprezentance. Na EP je težko izluščiti favorite, gotovo jih je najmanj pet ali šest.
  • Nemci so dobri soorganizatorji in se javno veselijo turnirja. Nemčija je brez težav letalsko dosegljiva, ob tem imamo dober dogovor z nemškimi železnicami (Deutsche Bahn), da bodo vozovnice za navijače cenovno ugodnejše.
  • Dobili smo 50 milijonov zahtev za 2,7 milijona vstopnic. Nedavno sem obiskal nemško ministrico za notranje zadeve Nancy Faeser, imela sva zelo dober pogovor o varnosti v času evropskega prvenstva. Nemci so resno vzeli izziv.
  • Cristiano Ronaldo je zgled drugim, živi za nogomet in ne prenese poraza, je pravi zmagovalec po duši. Gotovo mu bo težko končati, ne vem, kako se bo odločil. Veseli me, da je prišel tudi v Ljubljano; srečala sva se dan pred spektaklom v Stožicah, saj me v času tekme ni bilo v Sloveniji.
  • Do konca mandata imam tri leta, verjamem, da bom v tem času naredil veliko zanimivih stvari, brez obremenitve za naslednji mandat. V trenutku, ko razmišljaš, da imaš enkrat naslednje volitve, postaneš bolj previden v določenih odločitvah, meni ni treba biti več.
  • Karkoli nam bo uspelo iztržiti, bo dobro. Dobro je že to, da smo se po 24 letih uvrstili na evropsko prvenstvo. Priložnost moramo iskati proti Danski in Srbiji, saj se bojim, da je Anglija premočna.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine