Messi: Dvoboj z Ronaldom vedno nekaj posebnega, naj se vrne do srede

Ronaldo seveda bije bitko predvsem s časom, saj je bil pred dnevi pozitiven tudi na drugem testu na covid-19.
Fotografija: Lionel Messi in Cristiano Ronaldo gojita večje medsebojno spoštovanje kot njuni privrženci. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Lionel Messi in Cristiano Ronaldo gojita večje medsebojno spoštovanje kot njuni privrženci. FOTO: Albert Gea/Reuters

Cristiano Ronaldo in Lionel Messi dobro desetletje bijeta srdito bitko za naziv najboljšega nogometaša tega stoletja, morda še kaj več. Njuni dvoboji so bili vselej spektakularni, njun odnos na igrišču pa hladen, četudi zunaj igrišča profesionalen in spoštljiv.

To je potrdil tudi Messi, ki je o večnem rivalu spregovoril pred današnjim španskim derbijem Barcelone in madridskega Reala, katerega del je bil med letoma 2009 in 2018 tudi sloviti Portugalec, ki odtlej igra v majici Juventusa.


Tekme z Ronaldom vedno nekaj posebnega


»Tekme s Cristianom so bile vselej nekaj posebnega, dvoboji, ki ti ostanejo za vedno v spominu. Veliko jih je bilo in gotovo nama ni bilo enostavno ohraniti tako visoko raven nogometa skozi tako dolgo obdobje. Najini ekipi sta dolgo bili zahtevne bitke v španskem prvenstvu, saj sta Barcelona in Real Madrid najmočnejša kluba na svetu,« je ocenil Messi.

Ronaldo in Messi bijeta strelski dvoboj tudi v ligi prvakov, kjer ta čas kaže bolje Portugalcu z izidom 130:116 v doseženih golih. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Ronaldo in Messi bijeta strelski dvoboj tudi v ligi prvakov, kjer ta čas kaže bolje Portugalcu z izidom 130:116 v doseženih golih. FOTO: Sergio Perez/Reuters


»Vsi so uživali v najinih bitkah, ne glede na to, za koga stiskajo pesti, tako zanimivo in napeto je bilo« je dodal Messi in izrazil upanje, da bo Ronaldo pripravljen za naslednjo tekmo lige prvakov, ko se bosta v sredo v Torinu pomerila prav Barcelona in Juventus.

O tem, kdo je »najboljši vseh časov«, seveda ni enotnega mnenja. Argentinec uživa formalno prednost po merilu osvojenih priznanj »zlata žoga«, po katerem vodi z rezultatom 6:5. Kakorkoli, Ronaldo seveda bije bitko predvsem s časom, saj je bil pred dnevi pozitiven tudi na drugem testu na covid-19, zato je njegova morebitna vrnitev za sredino tekmo lige prvakov seveda najmanj vprašljiva, če ne malo verjetna.

Preberite še:

Komentarji: