Olimpija s pol moči odpihnila Gorico

V prvih tekmah 28. kola 1. SNLv Stožicah igra mačke z mišjo, Celje pa je premagalo neučinkoviti Aluminij. Jutri dve tekmi, zadnja v ponedeljek.
Fotografija: Jucie Lupeta (desno v dvoboju z Bedejem Osujijem) je že v 54. minuti zabil tretji Olimpijin gol. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Jucie Lupeta (desno v dvoboju z Bedejem Osujijem) je že v 54. minuti zabil tretji Olimpijin gol. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Safet Hadžić je še četrto tekmo v vlogi trenerja Olimpije v tej sezoni zmagal. Še lansko poletje je svoje poslanstvo na hitro opravil z zmagama proti Domžalam (2:1) in Rudarju (5:0), spomladi pa proti Aluminiju (2:0) in danes še proti sila slabi Gorici (3:1). Olimpija je znižala zaostanek za Mariborom, ki bo igral jutri proti Rudarju, na 9 točk.

Prvo tekmo 28. kola je Olimpija izpeljala v počitniškem ritmu in s precej pisano zasedbo. Dino Štiglec, Vitja Valenčič, Endri Čekiči so prvič spomladi začeli v prvi enajsterici, a se v razmerju sil na igrišču to ni prav nič poznalo. Predzadnja Gorica je spominjala na drugoligaško zasedbo, ki je bila v Stožicah zrela za polom.

Vratar Grega Sorčan je upodobil nemoč Gorice v Stožicah, kjer je znosno izgubila tudi zahvaljujoč njegovim obrambam. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Vratar Grega Sorčan je upodobil nemoč Gorice v Stožicah, kjer je znosno izgubila tudi zahvaljujoč njegovim obrambam. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Olimpija je šla na odmor z minimalno prednostjo po golu Marka Putinčanina v 26. minuti. Podajalec je bil Rok Kranaveter, asistenti pa kar nespretni tekmeci, ki nizke podaje niso znali odbiti. Vse neznanke o zmagovalcu je v 48. minuti razblinil Kronaveter z golom z bele točke. Enajstmetrovko je priigral Čekiči, Adel Halilović pa si je za prekršek prislužil svoj drugi rumeni karton in izključitev. Kronaveter je dosegel 13. gol v sezoni in za prvim strelcem Rudijem Požegom Vancašem zaostaja le še za enega. V 54. minuti je Goričane matiral še Jucie Lupeta, medtem ko je Olimpijin padec zbranosti kaznoval Matija Kavčič v 73. minuti.


Lotrič vrnil Celje v boj za Evropo


Derbi izenačenih na lestvici je pripadel Celjanom. Odločil ga je spretni Mitja Lotrič z lepim strelom pod prečko v 64. minuti, s čimer je Celje s tekmo več na 3. mestu ujelo Domžale. Kidričani so bili enakovredni, toda sila neučinkoviti pred vrati Metoda Jurharja. Jure Matjašič in Tadej Trdina sta zgrešila nemogoče. Celje je Aluminij premagalo prvič po lanskem marcu.

Mitja Lotrič (v sredini) je zabil že sedmi gol v sezoni. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
Mitja Lotrič (v sredini) je zabil že sedmi gol v sezoni. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo


Izida


Olimpija : Gorica 3:1 (1:0)


Štadion Stožice, gledalcev 500, sodnik Roman Glažar (Hajdina).

Strelci: 1:0 – Putinčanin (25), 2:0 – Kronaveter (48, 11-m), 3:0 – Lupeta (54), 3:1 – M. Kavčič (73).

Olimpija: Vidmar, Štiglec, Bagnack, Maksimenko, Andrejašič, Putinčanin, Valenčič, Čekiči, Savić (od 70. Kadrić), Kronaveter, Lupeta (od 84. Jurčević).

Gorica: Sorčan, M. Kavčič, Lipušček, Halilović, T. Kavčič, Grudina (od 65. Šipek), Hodžić (od 84. Jermol), Kolenc, Velikonja (od 74. Smajlagić), Osuji, Filipović.

Rdeči karton: Halilović (47, 2RK).


Celje : Aluminij 1:0 (0:0)


Štadion Z'dežele, gledalcev 300, sodnik Aleksandar Matković (Maribor).

Strelec: 1: 0– Lotrič (64).

Celje: Jurhar, Travner, Zaletel, Stojinović, Brecl, Pišek, Lotrič, Cvek, Požeg Vancaš, D. Štraus (od 83. Benedičič), Vizinger.

Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Koblar, Martinović, Kontek, Vrbanec (od 83. Leko), Muminović (od 77. Trdina), Petrovič, Horvat, Štor, Matjašič (od 65. Marinšek).


jutri:


Triglav – Mura (14.45)

Maribor – Rudar (17)


ponedeljek:


Krško – Domžale (18)


Vrstni red: Maribor 63, Olimpija 54, Domžale in Celje po 40, Mura 39, Aluminij 37, Rudar 29, Triglav 28, Gorica 26, Krško 20.

Komentarji: