Celjani so v teniškem slogu do vrha napolnili mrežo Aluminija

V zadnjem dvoboju 32. kola 1. SNL so Kidričani zamudili še eno priložnost, da se nekoliko približajo predzadnjemu na razpredelnici.
Fotografija: Nogometašem Aluminija ni pomagal posvet pred začetkom tekme. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Nogometašem Aluminija ni pomagal posvet pred začetkom tekme. FOTO: Instagram

Za konec 32. kola Prve lige Telemach so nogometaši Celja premagali Aluminij v Kidričevem kar s 6:0 (4:0). Čeprav tekma v smislu razvrstitve na prvenstveni lestvici ni veliko pomenila, so se jo lotili z veliko željo po zadetkih.

Nogometaši Aluminija so zamudili še eno priložnost, da se nekoliko približajo predzadnjemu na razpredelnici, Taboru Sežani, in ohranijo nekoliko bolj realne možnosti za obstanek v ligi. Tokrat so bili proti Celju povsem nemočni. Že po 35 minutah igre prejeli štiri gole in se hitro sprijaznili, da tokrat ne bodo osvojili niti točke, s katero bi zaostanek za Sežančani zmanjšali na pet točk.

Nogometaši Kopra so dosegli izjemno pomembno zmago nad Olimpijo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Kopra so dosegli izjemno pomembno zmago nad Olimpijo. FOTO: Leon Vidic/Delo

Koprčanom derbi z Olimpijo

V nedeljskem derbiju 32. kola Prve lige Telemach so koprski nogometaši z 1:0 (1:0) premagali igralce Olimpije. Zmagoviti gol je v 42. minuti z bele točke zabil Jamajčan Kaheem Parris. Po tem uspehu drugouvrščeni Primorci za vodilnimi Mariborčani spet zaostajajo le za točko.

Ključna tekma Koprčane verjetno čaka že v naslednjem kolu (30. aprila), ko bodo gostovali v Ljudskem vrtu. Sledili bosta še dve domači preizkušnji proti Taboru iz Sežane in Radomljam, za konec pa še gostovanje pri Bravu. Olimpija, ki se mora sprijazniti z bojem za tretje mesto oziroma zadnjo vozovnico za evropska tekmovanja, bo v prihodnjem kolu gostila Bravo.

Čeprav je imela Olimpija v prvem polčasu žogo več v svojih nogah, je bil Koper tisti, ki je prišel do izrazitejših priložnosti in v 42. minuti tudi do zadetka. Na začetku je zagrozil Kaheem Parris, sredi polčasa je bil nevaren Lamin Colley, oba pa sta bila nato tudi režiserja gola Kopra.

Vmes je lepi priložnosti za Ljubljančane zapravil Mustafa Nukić; v 19. minuti je njegov poskus ubranil vratar Adnan Golubović, v 34. pa je slabo izkoristil napako Žana Žužka Nukić, saj je žogo z desetih metrov poslal mimo vrat.

Kazen za neučinkovitost Olimpije je prišla v 42. minuti, ko je je Colley prodrl pred vrata gostov, vratar Ivan Banić pa ga je zrušil. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Kaheem Parris.

V drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Ljubljančani so bili znova več pri žogi, toda domača obramba jim večjih priložnosti ni prepustila. Olimpija je nekajkrat poskusila s streli od daleč, vse druge napade pa je obramba Kopra uspešno zatrla in zasluženo slavila peto zaporedno zmago oziroma 18. v sezoni. Koper je nazadnje izgubil 3. marca doma proti Mariboru (1:2).

Nogometaši Domžal so tokrat v gosteh premagali igralce Brava. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Nogometaši Domžal so tokrat v gosteh premagali igralce Brava. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Jakupović dvakrat v polno

Domžalski nogometaši so se v popoldanski ponovitvi polfinala pokala Pivovarne Union, ki ga je po velikem preobratu dobil Bravo in si prvič v zgodovini priigral tekmo za lovoriko (v finalu 11. maja se bo pomeril s Koprom), oddolžili Šiškarjem za sredin poraz z 2:3. Z zmago z 2:0 so prekinili niz osmih tekem brez polnega izkupička in tretjič v sezoni premagali tekmece iz Ljubljane.

Domžalčani so do prve zmage po štirih porazih prišli zahvaljujoč dvema zadetkoma Arnela Jakupovića v zadnjih petnajstih minutah, s katerima se je avstrijski napadalec zavihtel med prve štiri strelce lige. Desetkrat je bil natančen tudi član Tabora Sežane Dino Stančić, enajst jih je zabil Mustafa Nukić iz Olimpije, trinajst Maks Barišič (Koper), petnajst pa Ognjen Mudrinski (Maribor).

Veteran Marcos Tavares je spet rešil vijolično dravsko nogometno barko. FOTO: Tadej Regent
Veteran Marcos Tavares je spet rešil vijolično dravsko nogometno barko. FOTO: Tadej Regent

Veteran Tavares ni zimzelen, temveč zimvijoličen

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v uvodni tekmi izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0). V Sežani sta se srečali ekipi z različnima sezonskima ciljema. Domači, katerih trener Dušan Kosić je praznoval 51. rojstni dan, so iskali točke v boju za obstanek, gosti pa v boju za prvaka. Pri obojih je manjkalo nekaj igralcev, posebej pri Kraševcih, kjer med drugimi ni bilo Klemna Nemaniča, Vida Kodermana, Mihaela Briškija in Fahda Ndzengueja. Pri gostih pa se je po poškodbi vrnil Ognjen Mudrinski. Bolj zadovoljni po tekmi so bili v mariborskem taboru, odločilen gol je prispeval izkušeni, 38-letni Marcos Tavares. Mariborčani imajo vsaj začasno na vrhu spet štiri točke prednosti pred Koprom, Tabor pa na predzadnjem mestu za osmouvrščenimi Radomljami za zdaj zaostaja za štiri točke.

Kraševci so hitro nekajkrat opozorili nase, med drugim Rodrigue Bongongui v šesti minuti, ko mu ni uspelo dobro streljati iz bližine. V deseti minuti pa so bili blizu vodstvu Mariborčani, ko je streljal Aljaž Antolin s približno enajstih metrov in zadel prečko. Le minuto zatem pa je Antoine Makoumbou zakrivil enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru podrl Bongonguija, z bele točke pa je v 13. minuti nato zadel Dino Stančič. To je bil njegov deseti gol v sezoni. Pri tem pa se je poškodoval še mariborski vratar Ažbe Jug (nepremagan je bil 417 minut), ki ga je zamenjal Menno Alexander Bergsen.

Dino Stančič je Taboru prinesel vodstvo. FOTO: NK Tabor/facebook
Dino Stančič je Taboru prinesel vodstvo. FOTO: NK Tabor/facebook

V 28. minuti je v kazenskem prostoru do strela lepo prišel Martin Milec, toda malce z desne zadel nasprotno vratnico. V 36. minuti pa se je znova zatresel okvir sežanskega gola, takrat je prečko z desetih metrov zadel Mudrinski. V 52. minuti so le centimetri Đorđeja Ivanovića ločili od evrogola, ko je sprožil z roba kazenskega prostora z desne strani in zadel oddaljeno vratnico. Tako se je že četrtič na tekmi zatresel okvir domačih vrat. Dve minuti pozneje pa se je le zatresla tudi mreža sežanske ekipe, ko je z desne strani kazenskega prostora z nizkim diagonalnim strelom zadel Rok Kronaveter.

V 73. minuti pa je takoj po vstopu v igro Mariborčane v vodstvo popeljal Marcos Tavares, ko je iz bližine dosegel svoj rekordni 159. zadetek v slovenski prvi ligi. Pozneje je sprva domači igralec Erik Salkić dobil rdeči karton zaradi igre z roko, a je sodnik po pregledu posnetka odločitev spremenil. V končnici tekme sta si ekipi priigrali še nekaj polpriložnosti, toda Štajerci so vendarle brez posebnih težav zadržali prednost.

Tomislav Mrkonjić je pripomogel k zmagi Radomelj nad Muro. FOTO: Tomaž Strgar/NK Radomlje
Tomislav Mrkonjić je pripomogel k zmagi Radomelj nad Muro. FOTO: Tomaž Strgar/NK Radomlje

Čakal tri minute, da proslavi gol

Kalcer iz Radomelj je v drugem dvoboju kola v Domžalah premagali Muro s 3:2. Domači so povedli v 18. minuti, svoj šesti gol sezone je dosegel Ivan Šarić, potem ko je po podaji Vicka Ševelja z glavo matiral Marka Zalokarja. V 32. minuti so se domači, ki so pritiskali v teh trenutkih, veselili novega zadetka, iz osrčja kazenskega prostora ga je po Šarićevi podaji dosegel Sandi Nuhanović, ki pa je gol dokončno lahko proslavil šele po dobrih treh minutah, saj so sodniki pregledovali posnetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja Tomislava Mrkonjića.

Prekmurci so se vrnili v igro v 49. minuti, ko je po levi strani prodrl Mihael Klepač in podal pred gol, kjer je Mirlind Daku osamljen z glavo zmanjšal zaostanek. Pozneje je domača vrsta uspešno in pravočasno preprečevala akcije gostov, še več, v 85. minuti je izvedla hiter napad, ki ga je z lepim strelom z roba kazenskega prostora učinkovito končal Mrkonjić. Žogo je za svoj sedmi gol sezone poslal pod prečko v desni zgornji kot tekmečevih vrat. V sodniškem dodatku je Tio Cipot le še kozmetično popravil končni izid, ko je iz bližine unovčil podajo z desne strani.

Izidi 32. kola:

Sobota

CB24 Tabor Sežana : Maribor 1:2 (Stančič 13./11-m; Kronaveter 54.,Tavares 73.)

Kalcer Radomlje : Mura 3:2 (Šarić 18., Nuhanović 32., Mrkonjić 85.; Daku 49., Cipot 94.)

Nedelja

Bravo : Domžale 0:2 (Jakupović 76., 82.)

Koper : Olimpija 1:0 (Parris 42./11-m)

Ponedeljek:

Aluminij : Celje 0:6 (Morozov 9., Zec 21., Nene 31., Kuzmanović 35., Zec 54., Jakobsen 90..

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: