Slovenci postali mladinski evropski prvaki

Slovenska mladinska reprezentanca je v finalu evropskega prvenstva do 20 let premagala Francijo.
Fotografija: Takole so se veselili naslova. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Takole so se veselili naslova. FOTO: Jure Eržen

Celje - Mladi slovenski rokometaši so na domačem EP do 20 let v finalu, z 31:30, premagali Francijo in tako prvič osvojili naslov evropskih prvakov.

V skupinskem delu EP je Slovenija premagala Norveško, Izrael in Srbijo, nato so izgubili proti reprezentanci Nemčije, ki je osvojila 3. mesto. Slovenci so kasneje premagali še Islandijo, Portugalsko ter nazadnje v finalu Francijo. 
 

Ob polčasu Slovenci zaostajali


V srečanje so odločneje stopili Francozi, ki so imeli po desetih minutah tekme že štiri zadetke prednosti. Po minuti odmora, ki jo je vzel slovenski selektor Praprotnik, so Slovenci zaigrali povsem drugače in v 18. minuti izid izenačili na 9:9. Vse do konca polčasa se je na parketu celjske dvorane odvijal pravi boj za vsako žogo. Ekipa selektorja Saše Praprotnika je, v polni dvorani Zlatorog, ob polčasu zaostajala z rezultatom 15:16, nato pa v drugem polčasu rezultat obrnila v svojo korist.
Drugo polovico tekme so domači rokometaši začeli sijajno, vendar so v polovici drugega polčasa sledile črne minute, zaradi katerih so Slovenci zaostajali že za tri zadetke. V zadnjih desetih minutah je Slovencem vseeno uspelo pripraviti preobrat in v 53. minuti je Kristjan Horžen zadel za vodstvo Slovenije 28:17. Vodstva do konca tekme slovenski mladinci niso izpustili iz rok in slavili s končnim rezultatom 31:30.

Da je bilo vzdušje v polni dvorani res pravo so opazili tudi rokometaši. Za izjemno podporo domačih navijačev se zahvaljuje selektor slovenske mladinske izbrane vrste Saša Praprotnik, ki je po zmagi dejal: "Hvala občinstvu in mojim fantom, ki so celoten turnir in veliki finale oddelali v velikem slogu. Ko igramo na domačih tleh, proti nam nima nihče vloge favorita. Nobenega igralca ne bi posebej izpostavljal, vsi so dodali svoj kamenček v mozaik našemu ekipnemu uspehu. Prav vsi, ki so prišli na parket, so dali vse od sebe in zasluženo osvojili odličje najbolj žlahtnega leska."
 

Ocvirk z enajstimi zadetki najboljši Slovenec


Najboljši slovenski strelec je bil z enajstimi zadetki Grega Ocvirk, po šest pa sta jih prispevala Kristjan Horžen in Marko Kotar.

Komentarji: