Peter Prevc mora ponovno pod nož

Slovenskega smučarskega skakalca danes čaka še en artroskopski poseg na levem gležnju.
Fotografija: Peter Prevc mora še enkrat na operacijsko mozo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Peter Prevc mora še enkrat na operacijsko mozo. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Pred novo sezono ima najuspešnejši slovenski smučarski skakalec (in novopečeni očka) Peter Prevc precej smole s poškodbo gležnja. Po aprilski operaciji se je prehitro vrnil v polni trenažni proces, gleženj mu je otekel, kar ga je prisililo v strogo mirovanje, ki pa prav tako ni prineslo izboljšanja. Zato bo moral Prevc na nov operacijski poseg, je za STA potrdil glavni trener reprezentance A Gorazd Bertoncelj, ki je že pred tednom dni na celinskem pokalu v Kranju potožil, da se stanje Petrovega gležnja ne popravlja po željah. Zdravniki mu bodo torej v teh dneh opravili še en artroskopski poseg na levem gležnju, na skakalnice pa bi se – po optimističnem scenariju – lahko vrnil že sredi avgusta.


Čiščenje gležnja


»Največja je skrb za Petra Prevca, ki se mu je stanje poškodovanega gležnja poslabšalo, veliko vprašanje je torej, kdaj bo lahko začel nemoteno trenirati. Pred tednom dni je kazalo že bistveno bolje,« je v Kranju potarnal Bertoncelj, danes pa potrdil: »Gre za manjši poseg, čiščenje gležnja. Zdravniki sumijo na tujek, zato bodo gleženj očistili. Resnično upam, da bo potem vse v redu. Mesec dni je bilo vse običajno, Peter je normalno treniral, nato pa se je njegov gleženj začel odzivati na vse – če je treniral ali miroval, vseeno je bilo. Zato smo se odločili še za eno operacijo. Tudi zdravniki so presenečeni na odzivom Petrovega gležnja, da se je tako zapletlo. Res redko pride do takšnih komplikacij. Upam, da bo to zdaj zadnji poseg.«


Poseg že danes


Javil pa se je tudi 25-letni as Peter Prevc in razkril, da ga poseg čaka že danes: »Rehabilitacija ni šla po načrtih. Danes mi bodo še enkrat operirali gleženj, zdravniki bodo dejansko šele med posegom zares videli, za kaj natančno gre. Tako da bo jutri več znano, kako naprej.« Prevc upa, da bo poseg uspešen in bo lahko mirno nadaljeval okrevanje in priprave na zimsko sezono.
 

Komentarji: