Več kot 5000 prijav za 307 delovnih mest v Luki

Dolgoletne težave Luke Koper pred delno rešitvijo
Fotografija: Luka Koper, nova žerjavna pot Koper 14.2.2017 [luka koper, žerjav] Foto Tomi Lombar/delo
Odpri galerijo
Luka Koper, nova žerjavna pot Koper 14.2.2017 [luka koper, žerjav] Foto Tomi Lombar/delo

Koper - Več kot 5000 prijav so dobili v Luki Koper do konca minulega meseca za razpisanih 307 delovnih mest (za 13 različnih poklicev). Razpis so zaključili 28. septembra, vendar po pošti prijave še prihajajo, njihovo natančno število bodo zvedeli čez nekaj dni.

Po prvih ocenah se je vsaj nekaj sto prijavljenih prijavilo na več delovnih mest, upajoč, da bodo imeli na ta način več možnosti za redno zaposlitev. V Luki pravijo, da bo takšno število prijav seveda dodatno obremenilo delo kadrovske službe in da bodo pri umeščanju posameznika kot kandidat a za delovno mesto morali upoštevati njegove izkušnje. Tako bodo za vsako delovno mesto lahko izbirali najboljše.

Prijave so sestavni del akcijskega načrta, s katerim bodo odpravili dosedanji sistem zaposlovanja preko izvajalcev pristaniških storitev. Zaposlovati pa jih bodo lahko začeli šele od začetka prihodnjega leta dalje, saj bodo poleg formalnih postopkov morali kandidati opraviti še zdravniške izpite, zatem pa še prestati preizkusno uvajalno dobo. Šele v prihodnjih tednih bodo objavili še dva natečaja za izbor zaposlitvenih agencij in za izbor novih zunanjih pogodbenih podjetij, ki bodo v prihodnjem letu nadomestile IPS.

Preberite še:

Komentarji: