Furs nad račun Hotela Diana

Hotel Diana je eden redkih hotelov, ki so na trgu
Fotografija: Hotel Diana nima prave sreče z lastniki. Foto Jure Banfi
Odpri galerijo
Hotel Diana nima prave sreče z lastniki. Foto Jure Banfi

Murska Sobota – Finančna uprava (Furs) je dosegla rezervacijo sredstev na računu hotela Diana. Težav hotela je vse več. Je to začetek konca?

Hotel Diana s 97 sobami in 186 ležišči je bil zgrajen leta 1967 in je v središču Murske Sobote. Njegove težave oziroma težave družbe trajajo že dlje, in kot kaže, se boljši časi za hotelirstvo v Prekmurju še ne obetajo. Po naših informacijah menda lastnik družbe ni plačeval tekočih obveznosti.
Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, je družba Hotel Diana imela na začetku meseca vpisano rezervacijo sredstev na bančnem računu.

Direktorica Hotela Diana Jasna Klepec pojasnjuje, da rezervacija sredstev za samo poslovanje ne pomeni nič. »Želeli smo se sicer dogovoriti o odlogu plačila manjšega dela davčnih obveznosti, čeprav je bilo na računu dovolj sredstev,« razlaga Klepčeva in zagotavlja, da so bile vse obveznosti poravnane še isti dan.
 

Lastnik in najemnica hotela vsak sebi


Pogovori med Heto in najemnico hotela Diana Jasno Klepec se tudi po sodniških počitnicah niso premaknili z mrtve točke. Vsak vztraja pri svojem. Heta želi za objekt iztržiti 1,8 milijona evra, Klepčeva vztraja pri znižanju cene.
V Heti pravijo, da je potencialni kupec še vedno zainteresiran za nakup hotela, a vztraja pri tem, da se nepremičnina izprazni.
Se je pa v tem času pojavil še en potencialni kupec hotela, ki bi hotel kupil v trenutnem stanju. Vendar pa so v Heti skrivnostni, in več informacij o novem potencialnem kupcu ne razkrivajo.
Sicer pa na trgu obstaja zanimanje za nakup hotela Diana, saj, pojasnjujejo v Heti, je to ena redkih turističnih nepremičnin na trgu.

DUTB namreč svoje turistične družbe varčuje za državni turistični holding, v zasebnih hotelih pa so se lastniki večinoma že zamenjali, pravijo v Heti.

Komentarji: