Furs uvaja davčne počitnice

Davčne počitnice za podjetnike in podjetja, računovodje in davčne svetovalce.
Fotografija: FOTO: Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
FOTO: Roman ŠŠipić

»Letošnje leto je bilo eno izmed najbolj napornih. Utrujenost se kaže že pri vseh, tako pri davčnih zavezancih, njihovih računovodjih, davčnih svetovalcih in seveda tudi finančnih uradnikih. Zato smo se odločili, da letos uvedemo tritedenske davčne počitnice, in to od vključno 26. julija do vključno 13. avgusta 2021, so so sporočili iz Davčne uprave, ki jo vodi Ivan Simič. Ideja, da se opravljajo samo nujne naloge ni nova, v preteklosti jo je omenil prav Simič.

image_alt
Neuradno: Vodenje Fursa bo prevzel Ivan Simič


V času dopustov se ustavi pravosodni sistem, kje imajo sodne počitnice.

To bo čas, ko Finančna uprava ne bo pozivala davčnih zavezancev, njihovih računovodij ali davčnih svetovalcev, da ji dostavijo kakšno dokumentacijo. Večina se bo lahko posvetila počitku. Ne glede na vse to, pa bomo na Furs-u pripravljeni za davčne zavezance oziroma vse tiste, ki bodo želeli opraviti kakšne aktivnosti na Furs-u. Tako bodo nemoteno potekale odmere davka na promet nepremičnin, odmere davka na motorna vozila, na dediščine in darila ter podobno.

Furs pojasnjuje, da bo izvajanje nalog po posameznih področjih potekalo v nekoliko omejenem obsegu. Delo na področju nadzora bo z zavezanci za davek potekalo le v postopkih, kjer so termini že bili predhodno dogovorjeni, oziroma je termin možno uskladiti po predhodno že vzpostavljeni telefonski ali elektronski komunikaciji. Če zavezanec za davek ne bo dosegljiv oziroma se na telefonski poziv ne bo odzval, mu bomo poslali pisni poziv po 15. 8. 2021. Izjema so zahtevki za vračilo DDV, kjer zaradi kratkih rokov za vračilo in interesa zavezanca za davek proces poteka kot običajno.
Vsekakor pa bomo pozorni na postopke, ko je zadevo zaradi same narave oziroma zaradi posebnih okoliščin potrebno obravnavati kot nujno (npr. postopki, kjer je potrebno paziti na zastaranje).
 

Preberite še:

Komentarji: