Gregor Pilgram na čelo Adriatic Slovenice

Zamenjal bo Gabrijela Škofa, ki bo postal predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga.
Fotografija: Pilgram je nekdanji predsednik uprave zavarovalnice Generali. Bogate izkušnje na področju zavarovalništva je izpopolnjeval prek različnih vodstvenih položajev znotraj regionalnih struktur Skupine Generali, so sporočili iz Adriatica Slovenice. Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Pilgram je nekdanji predsednik uprave zavarovalnice Generali. Bogate izkušnje na področju zavarovalništva je izpopolnjeval prek različnih vodstvenih položajev znotraj regionalnih struktur Skupine Generali, so sporočili iz Adriatica Slovenice. Foto Leon Vidic/Delo

Nadzorni svet zavarovalnice Adriatic Slovenica je sprejel odstop Gabrijela Škofa z mesta predsednika uprave Adriatica Slovenice in za novega predsednika uprave imenoval Gregorja Pilgrama.

Ta bo lahko funkcijo predsednika uprave nastopil šele po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor (AZN). Z dnem pridobitve omenjenega dovoljenja za Gregorja Pilgrama bo učinkoval tudi odstop Škofa, ki odhaja na čelo Slovenskega državnega holdinga. V upravi Adriatica Slovenice ostaja član uprave Matija Šenk.

Pilgram je nekdanji predsednik uprave zavarovalnice Generali. Bogate izkušnje na področju zavarovalništva je izpopolnjeval prek različnih vodstvenih položajev znotraj regionalnih struktur Skupine Generali, so še sporočili iz Adriatica Slovenice. To je sicer letos prevzel Generali.

Od 1. septembra bo nadzorni svet zavarovalnice vodil Luciano Cirinà, sicer glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga in regionalni direktor za Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo. Miroslav Singer, član izvršnega odbora Generali CEE Holdinga, bo namestnik predsednika nadzornega sveta. V nadzornem svetu zavarovalnice so poleg dveh omenjenih članov še Miroslav Bašta, Borut Šuštaršič in Matjaž Pavlin, slednja dva oba predstavnika zaposlenih.
 
 

Komentarji: