Heta v prodajo 661 milijonov evrov premoženja

Avstrijska slaba banka je objavila javni poziv za prodajo 551 milijonov evrov kreditnega portfelja in 110 milijonov evrov nepremičnin.
Fotografija: Heta je nastala zaradi slabih poslov nekdanje Hypo banke. FOTO: Alešš Černivec
Odpri galerijo
Heta je nastala zaradi slabih poslov nekdanje Hypo banke. FOTO: Alešš Černivec

Avstrijska slaba banka Heta prodaja kreditni portfelj v višini 551 milijonov evrov in portfelj nepremičnin, vreden 110 milijonov evrov.

Heta je objavila javni poziv za izkaz interesa za nakup družb Hete Asset Resolution v Sloveniji ter podjetij TCK in TCV. Nameravajo prodati vse delnice in vsa sredstva v lasti teh podjetij ter izbrani portfelj Hete.

Predmet prodaje je skupni kreditni in lizing portfelj v višini 551 milijonov evrov, od katerih je 386 milijonov evrov slabih in 166 milijonov evrov donosnih posojil. Predmet prodaje ima v lasti in upravljanju tudi portfelj nepremičnin s pošteno tržno vrednostjo 110 milijonov evrov, je zapisano v javnem pozivu, objavljenem v časniku Delo.

Zainteresirani lahko dodatne informacije o portfelju dobijo v predstavitvenih gradivih finančnega svetovalca Hete, družbe Deloitte ter na spletnih straneh www.aaaplatform.com ali www.har.si. Zainteresirani lahko izkažejo interes do 14. decembra.

Heta Asset Resolution Slovenija je del skupine Heta, ki je v lasti države Avstrije. Premoženje skupine nameravajo skladno z junija objavljenim planom upravljanja premoženja v celoti unovčiti do konca leta 2020.

Komentarji: