Predstavitvena informacija

Imam 10.000 evrov prihrankov. Kaj naj z njimi?

Včasih ni bilo toliko dvomov, danes pa naše odločitve, kam vložiti prihranjeni denar, hromita besedi inflacija in stagflacija. Koliko nas mora skrbeti?
Fotografija: Razmere na trgu so v nas tako prebudile nova vprašanja, predvsem kako zaščititi svoje premoženje pred izgubo realne vrednosti. FOTO: Depositphotos
Odpri galerijo
Razmere na trgu so v nas tako prebudile nova vprašanja, predvsem kako zaščititi svoje premoženje pred izgubo realne vrednosti. FOTO: Depositphotos

Kako znane so vam takšne vsakodnevne skrbi: »Imam 10.000 evrov prihrankov v gotovini, nočem, da izgubijo vrednost«, »Imam 50.000 evrov, prijatelji mi pravijo, naj kupim zlato. Včasih bi za ta denar lahko kupil garsonjero kje v Ljubljani«?

Stanje na trgu je negotovo in v medijih je vse več novic o inflaciji, stagflaciji in celo hranaflaciji. Nekateri napovedujejo novo krizo in padec vrednosti denarja. Ob tem, razumljivo, narašča strah, da bodo naši prihranki izgubili vrednost ali celo skopneli.

Popolnoma logično je, da nas v takih trenutkih skrbi. In ko nastopijo obdobja skrbi, se zlahka ujamemo v svojo psiho in se na takšne okoliščine odzovemo neracionalno oziroma čustveno.

In ko so na udaru naši prihranki, ki so neposredno povezani z našo socialno varnostjo ali udobnostjo, moramo vklopiti razum. Pomembno je, da si vzamemo dovolj časa in zberemo dovolj informacij. Samo tako se bomo lahko novih izzivov lotili racionalno.

FOTO: Depositphotos
FOTO: Depositphotos

Kako zaščititi svoje premoženje

Razmere na trgu so v nas tako prebudile nova vprašanja, predvsem kako zaščititi svoje premoženje pred izgubo realne vrednosti.

Pogled na kapitalske trge kaže obdobje nestanovitnosti. Kje so torej priložnosti za vlagatelje?

Poiščite prave odgovore na finančnem webinarju družbe Generali Investments v torek, 14. junija 2022, ob 14. uri, ko bodo v enournem druženju obravnavali:

  • Trenutno dogajanje na globalnih kapitalskih trgih
  • Kaj je inflacija in kakšen vpliv ima na prihranke
  • Kaj je stagflacija
  • Kako v negotovih časih slediti zastavljeni naložbeni strategiji
  • Kakšne so primerne reakcije vlagateljev
  • Kako lahko padce kapitalskega trga obrnemo sebi v korist
  • Zakaj so vzajemni skladi Generali Krovnega sklada v povprečju letos izgubili samo slabih »10« % vrednosti, kar je manj kot globalni delniški trgi
  • Kakšni so stroški vlaganja v vzajemne sklade

Prijavite se zdaj


To je tržno sporočilo. Pred sprejetjem naložbene odločitve preberite dokumente s ključnimi podatki za vlagatelje in prospekt. Generali Investments d. o. o., Ljubljana.

Naročnik oglasne vsebine je Generali Investments d.o.o.