Javna razsvetljava bo prenavljala v Podgorici

Ljubljansko podjetje računa, da mu bo novi posel v Črni gori odprl vrata do drugih podobnih poslov v regiji.
Fotografija: Podgorica je ponoči živahno mesto, z novo razsvetljavo bo še vedno svetlo, bodo pa manj porabili za elektriko. FOTO: Stevo Vasiljevic/Reuters
Odpri galerijo
Podgorica je ponoči živahno mesto, z novo razsvetljavo bo še vedno svetlo, bodo pa manj porabili za elektriko. FOTO: Stevo Vasiljevic/Reuters

Ljubljana – Predstavnika vodstva družbe Javna razsvetljava Igor Hržić in Marko Dimkovski sta včeraj v Podgorici podpisala pogodbo o prenovi javne razsvetljave v črnogorskem glavnem mestu. S poslom, vrednim 4,7 milijona evrov, bodo Podgorici zagotovili precejšnje energetske prihranke, so sporočili iz Javne razsvetljave.

Obstoječo zastarelo in potratno javno razsvetljavo bodo že letos nadomestili z varčno in sodobno razsvetljavo, ki temelji na led tehnologij, kar bo blagodejno vplivalo tako na okolje kot tudi na mestno blagajno. Predsednik uprave družbe Javna razsvetljava Igor Hržić je pri tem izrazil prepričanje, da bo uspešno partnerstvo med družbo Javna razsvetljava in mestom Podgorica temelj nadaljnjega sodelovanja pri drugih sorodnih projektih.

»S sklenitvijo tega posla smo si zagotovili največji projekt v zadnjih desetih letih delovanja Javne razsvetljave. Zelo smo ponosni, da je bila naša ponudba ocenjena kot najbolj kvalitetna in da je bilo to tudi merilo za izbiro partnerja,« je povedal Igor Hržić. Poudaril je, da se s tem poslom začenja uresničevanje dolgoročne regionalne strategije novega vodstva, ki želi družbi v prihodnjih letih zagotoviti vodilni položaj na trgu posodobitve javne razsvetljave v regiji.

»To je prvi, zelo pomemben korak k širitvi našega delovanja na mednarodnih trgih in utrjevanju poslovne stabilnosti. S tem projektom nadaljujemo tudi uspešno pretvorbo Javne razsvetljave in naprej gradimo na spremembah, ki smo jih izvedli v zadnjih šestih mesecih,« je dodal predsednik uprave družbe Javna razsvetljava.

Komentarji: