Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Ne zamudite priložnosti za sklepanje poslov v tujini

SPIRIT Slovenija slovenskim podjetjem ponuja nove priložnosti.
Skupinska predstavitev na sejmu Masion & Objet 2018 FOTO: arhiv SPIRIT Slovenija, javna agencija
Skupinska predstavitev na sejmu Masion & Objet 2018 FOTO: arhiv SPIRIT Slovenija, javna agencija
15. 6. 2020 | 13:22
16. 6. 2020 | 15:29
4:25
SPIRIT Slovenija slovenskim podjetjem ponuja nove priložnosti za pridobivanje poglobljenih informacij in krepitev znanja o tujih trgih, predstavitev na mednarodnih poslovnih sejmih in dogodkih v tujini ter sklepanje novih kontaktov in poslov s tujimi podjetji.

Z italijanskimi agenti lažje na italijanski trg​

Vsa podjetja, ki vas zanima poslovanje na italijanskem trgu in želite svoje izdelke in storitve predstaviti agentom in zastopnikom na italijanskem trgu, ste vabljena k udeležbi na virtualnem dogodku Forum Agenti, ki bo potekal 15. in 16. 9. 2020. Vsako prijavljeno podjetje bo imelo svojo virtualno stojnico, kjer se bodo odvijali organizirani b2b sestanki z agenti po vnaprej pripravljenih urnikih. Več informacij in prijave.

Sejemske predstavitve

SPIRIT Slovenija nadaljuje organizacijo skupinskih sejemskih predstavitev. Tako lahko podjetja do 19. 6. 2020 prijavite svojo udeležbo v skupinskih predstavitvah na naslednjih mednarodnih sejmih v letu 2021: TRANSPORT LOGISTIC v Münchnu, MOULDING EXPO v Stuttgartu, ANUGA v Kölnu, IBA v Münchnu, IMM v Kölnu in STOCKHOLM FURNITURE AND LIGHT FAIR v Stockholmu.

Omenjeni seznam sejmov, na katerih bo agencija organizirala skupinske sejemske predstavitve, pa se bo na podlagi vašega interesa še dopolnil. Zato agencija poziva vsa podjetja, da jim do 26. 6. 2020 posredujete interes za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini, na katerih bi se želeli predstaviti v letu 2021 in prvem četrtletju leta 2022.

Prednosti skupinskih sejemskih predstavitev so vidnejša lokacija razstavnega prostora, večja prepoznavnost razstavljavcev in nižji stroški sejemske predstavitve, saj agencija sofinancira stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, zakupa tehničnih priključkov in vpisa v katalog razstavljavcev. Poleg tega si lahko podjetja stroške sejemske predstavitve še dodatno znižate z vavčerjem za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini.

Na SEEMeet po nove poslovne kontakte

Odlična priložnost za vzpostavitev novih poslovnih kontaktov je mednarodni b2b-dogodek SEEMeet, ki bo potekal 21. in 22. 10. 2020 v Mariboru. Vabljena vsa podjetja, ki želite na 15 individualnih sestankih spoznati nove poslovne partnerje, se na predavanjih seznaniti z aktualnimi temami s področja e-trgovanja, trendov v digitalnem marketingu, (digitalnih) sejemskih nastopov in načinov vstopa na tuje trge ter si tako povečati možnosti za nove posle. Prijave so že odprte.

SEEMeet Slovenia 2019 FOTO: arhiv Razvojni center Novo mesto
SEEMeet Slovenia 2019 FOTO: arhiv Razvojni center Novo mesto


Finančne spodbude

Slovenskim malim in srednjim podjetjem so za različne aktivnosti na tujih trgih na voljo tudi finančna sredstva, ki jih lahko pridobite v okviru naslednjih javnih razpisov:
  • Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letih 2019–2022
  • Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019–2022 »E-POSLOVANJE 2019–2022«
  • Javni razpis »Krepitev trženja blagovnih znamk na tujih trgih prek showroomov«
  • Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti
Javne razpise sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si).

Več informacij o aktivnostih javne agencije SPIRIT Slovenija za slovenske izvoznike je na voljo na spletnem portalu www.izvoznookno.si.
 

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine