NLB izdala in prodala za 45 milijonov evrov obveznic

Banka je s tem optimizirala sestavo kapitala in zadostila zavezam, ki jih je država dala evropski komisiji v postopku odobritve državne pomoči.
Fotografija: NLB, ki jo vodi Blaž Brodnjak, se je pred zadnjo fazo privatizacije kapitalsko okrepila z izdajo podrejenih obveznic. Foto Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
NLB, ki jo vodi Blaž Brodnjak, se je pred zadnjo fazo privatizacije kapitalsko okrepila z izdajo podrejenih obveznic. Foto Roman ŠŠipić

Ljubljana - NLB je je uspešno zaključila izdajo podrejenih Tier 2 obveznic v skupnem nominalnem znesku 45 milijonov evrov. S tem bo optimizirala svojo kapitalsko strukturo, hkrati pa tudi zadostila zavezam, ki jih je država dala evropski komisiji v postopku odobritve državne pomoči, so sporočili iz banke.

Nespremenljiva kuponska obrestna mera obveznic znaša 4,2 odstotka letno za prvih pet let od izdaje. Po tem obdobju bo kuponska obrestna mera določena na osnovi takrat veljavne referenčne obrestne mere in fiksnega pribitka, določenega ob izdaji obveznic.

Prodaja podrejenih obveznic je bila osredotočena na slovenski trg, v njej pa so sodelovali tudi mednarodni vlagatelji, tudi iz jugovzhodne Evrope Skladno z danimi zavezami evropski komisiji, gre za z državo nepovezane vlagatelje, katerih struktura je razpršena, zagotavljajo v banki.

NLB, ki jo vodi Blaž Brodnjak, tako kapitalsko okrepljeno stopa v zadnjo fazo privatizacije, ki naj bi bila s prodajo preostalih desetih odstotkov delnic dokončana v prihodnjih mesecih, ob tem pa bo država v banki še obdržala kontrolni delež 25 odstotkov plus eno delnico.  



 

Komentarji: