Pet ponudb za nakup dela ali cele Adrie

Stečajni upravitelj bo v pogajanjih preveril, kaj ponudniki želijo in koliko so pripravljeni ponuditi.
Fotografija: Stečajni upravitelj je našel najemnika dela nekdanje poslovne stavbe Adrie Airways na Brniku; za osem mesecev oziroma do prodaje nepremičnine ga bo najela manjša slovenska letalska družba Solinair. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Stečajni upravitelj je našel najemnika dela nekdanje poslovne stavbe Adrie Airways na Brniku; za osem mesecev oziroma do prodaje nepremičnine ga bo najela manjša slovenska letalska družba Solinair. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je za nakup njene poslovne celote prejel pet ponudb, ena je iz tujine. Nekatere se nanašajo na celotno premoženje, druge le na posamezne dele. Z interesenti se bo predvidoma srečal v četrtek in petek ter preveril, kaj točno želijo in koliko so pripravljeni ponuditi.

Na podlagi pogajanj in razgovorov se bodo odločili, kako postopati v nadaljevanju stečajnega postopka, je še pojasnil Pustatičnik.

Poročali smo že, da je največ zanimanja za spričevalo letalskega prevoznika.

Ta je že našel najemnika dela nekdanje poslovne stavbe Adrie Airways na Brniku; za osem mesecev oziroma do prodaje nepremičnine ga bo najela manjša slovenska letalska družba Solinair.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je danes dejal, da je priprava izračunov glede ustanovitve nove letalske družbe v zaključni fazi: »V naslednjem obdobju, sicer pozneje, kot smo sprva napovedovali, bomo dosegli končni dogovor oziroma odločitev, po kateri poti bomo šli naprej z letalskimi povezavami.« DUTB pripravlja scenarije ustanovitve novega prevoznika, in sicer v sodelovanju z regionalnim prevoznikom CityJet, za vstop se zanimajo tudi drugi vlagatelji.

Komentarji: