Podpisali dogovor, stavke jutri ne bo

V Periteksu so danes podpisali dogovor, v katerem je podjetje sprejelo zahteve delavcev.
Fotografija: Podpis dogovora med vodstvom podjetja Periteks in sindikati. FOTO: Arhiv sindikata
Odpri galerijo
Podpis dogovora med vodstvom podjetja Periteks in sindikati. FOTO: Arhiv sindikata

Ljubljana - Delodajalci in sindikati v podjetju Salesianer Miettex Periteks, ki se ukvarja z negovanjem in izposojo tekstila, so danes podpisali dogovor, v katerem je podjetje sprejelo zahteve delavcev, zato so jutrišnjo stavko odpovedali.

Kot so sporočili, so med drugim dosegli povišanje jubilejnih nagrad ter regresa za letni dopust (ta se bo izplačal v višini minimalne plače, povišane za 10 odstotkov) in božičnice (ta bo znašala najmanj polovico zneska minimalne plače tekočega leta). Poleg tega bo strošek za prevoz na delo povrnjen stoodstotno v višini najcenejše vozovnice javnega prevoza ali 0,18 evra na kilometer.

Povečalo pa se je tudi varstvo sindikalnih zaupnikov ter pravice zaposlenih, kot je na primer enaka možnost izrabe dopusta za vse delavce, en dan dodatnega dopusta za starše prvošolcev na prvi šolski dan ter enkratno izplačilo 250 evrov za starše prvošolcev.

Obenem bo delavcem pripadal en dodatni dan dopusta na leto zaradi težjih pogojev dela, ko se bo na ravni države zabeležil vročinski val.

Komentarji: