Posel v Logatcu odnesel tudi izvršnega šefa DUTB

Predsednik upravnega odbora slabe banke je postal Tomaž Besek.
Fotografija: Imre Balogh, ki je na čelu DUTB zamenjal Šveda Tjorborna Mansona, je s funkcije odstopil. Foto Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Imre Balogh, ki je na čelu DUTB zamenjal Šveda Tjorborna Mansona, je s funkcije odstopil. Foto Tomi Lombar/Delo

Ljubljana - Dosedanji glavni izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Imre Balogh je danes odstopil s te funkcije, so sporočili iz DUTB. Razrešitev Balogha se je sicer napovedovala že nekaj tednov, potem ko je vlada ugotovila nepravilnosti pri prodaji DUTB zemljišča v Logatcu. V DUTB odgovorov glede odstopa nismo dobili.

Preberite tudi: Nove zadrege pri prodaji premoženja DUTB

Za imenovanje novega glavnega izvršnega direktorja mora zdaj upravni odbor objaviti javni razpis, do takrat pa bosta Balogha menda nadomeščala izvršna direktorja Andrej Prebil in Jože Jaklin.

Spomnimo: pri sporni prodaji zemljišča v Logatcu je DUTB je nekdanje zemljišče KLI Logatec za dva milijona evrov prodala družbi Svet RE, ta pa je le pet dni pozneje to parcelo za tri milijone evrov prodal švicarski družbi Lonstroffu, zato so se pojavili sumi neskrbnega ravnanja. Zaradi tega je družba Ernst & Young opravila revizijo posla, posel pa so pod drobnogled vzeli tudi kriminalisti. Vlada je prav zato nedavno razrešila tudi predsednika upravnega odbora Miho Juharta in upravni odbor slabe banke danes po naših informacijah na njegovo mesto izvolil na novo imenovanega Tomaža Beska. Poleg Beska, ki ga je predlagalo finančno ministrstvo je vlada prejšnji teden na predlog gospodarskega ministrstva za izvršnega direktorja imenovala še Marka Tišmo, ki velja za človeka Zdravka Počivalška.

Upravni odbor DUTB je Balogha na za glavnega izvršnega direktorja imenoval septembra 2016, njegov mandat pa bi se iztekel leta 2021.


 

Preberite še:

Komentarji: