Preiskava velikih Renaultovih trgovcev v Sloveniji

Varuh konkurence: Izkazana je verjetnost, da so usklajeno ravnali pri prodaji storitev popravil.
Fotografija: Renaultovi trgovci so v preiskavi zaradi suma kartelnega dogovora. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Renaultovi trgovci so v preiskavi zaradi suma kartelnega dogovora. FOTO: Reuters

Agencija za varstvo konkurence (AVK) preiskuje sum usklajenega ravnanja pri prodaji storitev popravil oziroma vzdrževanja vozil znamke Renault v podjetjih Renault Nissan Slovenija, Avtohiša Real, Avtohiša Malgaj, Pleško Cars in Avtoservis Kalan. V njih je že izvedla preiskave, zdaj poziva k posredovanju podatkov, ki bi bili pomembni za njeno odločanje.

Omenjena podjetja so po navedbi AVK domnevno neposredno ali posredno določala in usklajevala prodajne cene in druge poslovne pogoje, si medsebojno delila ta trg in kupce ter dogovorjeno oddajala ponudbe, kar je razvidno predvsem iz ravnanj, povezanih s pripravo, oblikovanjem in oddajanjem ponudb v postopkih oddaje javnih in drugih naročil.

V podjetju Renault Nissan Slovenija so nam posredovali le izjavo, s katero so potrdili preiskavo, da s preiskovalci sodelujejo, da pa njene vsebine in poteka pred zaključkom ne morejo komentirati. Podobno so nam sporočili iz Avtohiše Malgaj, da zato, ker preiskava teče, zadeve ne morejo komentirati.

Agencija je po preiskavah v teh podjetjih, ki so potekale v sredo in četrtek, pozvala vse osebe, da ji pošljejo podatke, ki bi lahko bili pomembni za odločitev. Če so ti zaupni ali predstavljajo poslovno skrivnost, naj jih ustrezno označijo, so še opozorili.

Komentarji: