Pritožba proti okoljevarstvenemu dovoljenju Magne

Združenje ROVO se bo pritožilo na okoljevarstveno dovoljenje Magne.
Fotografija: Tako je bila konec novembra videti tovarna. FOTO: Magna Nukleus
Odpri galerijo
Tako je bila konec novembra videti tovarna. FOTO: Magna Nukleus

Magna je tik pred božičem dobila okoljevarstveno dovoljenje, a to za dobrih sto delavcev še ne pomeni, da bodo februarja začeli testno, marca pa redno proizvodnjo. Morebitne pritožbe bodo ta časovni okvir najbrž zamaknile.V Magni so napovedali, da zagon poskusne proizvodnje načrtujejo v začetku leta 2019. FOTO: Tadej Regent
V Magni so napovedali, da zagon poskusne proizvodnje načrtujejo v začetku leta 2019. FOTO: Tadej Regent

 

Arsu očitajo 'balkanizme', Magni pomanjkljivosti pri varnosti


Medtem ko Občina Miklavž pritožbe ne bo vložila, Združenje ekoloških gibanj Slovenije pa »po vsej verjetnosti« tudi ne, jo napoveduje Regionalno okoljsko združenje okoljevarstvenikov ROVO.

»Pritožili se bomo,« potrjuje predsednik združenja ROVO Gorazd Marinček, ki bo pritožbo vložil v četrtek. Rok za pritožbo se jim sicer izteka v petek. »Pojavljajo se številni 'balkanizmi',« pravi Marinček. Največja težava Magninega dovoljenja je po njihovem mnenju v kršenju zakona o vodah, ki prepoveduje gradnjo tovrstnih objektov na vodovarstvenih območjih. To je sicer popravila uredba, a Marinček meni, da uradniki s podzakonskimi akti ne bi smeli popravljati zakona. Pomanjkljivosti pri ROVO vidijo tudi v požarni varnosti in predpisih ob morebitnih nesrečah.

V Združenju ekoloških gibanj Slovenije po besedah predsednika Karla Lipiča po vsej verjetnosti pritožbe ne bodo vložili.

Komentarji: