Privatizacija NLB gre v zadnje dejanje

SDH in NLB sta objavila namero za javno ponudbo delnic in njihovo kotacijo na londonski in ljubljanski borzi
Fotografija: FOTO Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO Jože Suhadolnik

Ljubljana -  SDH in NLB objavljata namero izvedbe javne ponudbe navadnih delnic NLB in njihovo uvrstitev v kotacijo na Ljubljanski borzi ter uvrstitev globalnih potrdil o lastništvu, ki predstavljajo navadne delnice NLB, na Londonsko borzo.

Republika Slovenija, ki jo zastopa SDH, in NLB, objavljata namero za javno prodajo vsaj 50 odstotkov plus ene obstoječe delnice in največ 75 odstotkov minus ene delnice.

Nadaljnji koraki pri privatizaciji banke obsegajo srečanja z zainteresiranimi vlagatelji, na podlagi katerih bo objavljen razpon cene za delnico NLB, ki ga mora potrditi SDH ali pa vlada kot njegova skupščina.

Temu bo sledila izdaja prospekt z vsemi podrobnostmi ponudbe; prospekt bo predvidoma objavljen 26. oktobra ali blizu tega datuma, sporočajo z SDH.

Deset odstotkov delnic NLB bo ponujenih malim vlagateljem v Sloveniji, sicer pa je pričakovati, da bodo kupci delnic predvsem veliki tuji skladi in drugi portfeljski in institucionalni investitorji, med slednjimi se omenja predvsem EBRD. V skladu z zdajšnjimi pričakovanji naj bi delnice NLB začele kotirati na borzah v Ljubljani in Londonu sredi novembra.  
 

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: