Sedež in središče AmChams in Europe za dve leti prevzela Slovenija

Generalna direktorica AmCham Slovenija mag. Ajša Vodnik je bila izvoljena za podpredsednico organizacije AmChams in Europe.
Fotografija: Ajša Vodnik. FOTO: AmCham Slovenija
Odpri galerijo
Ajša Vodnik. FOTO: AmCham Slovenija

Prihodnji dve leti bo v Sloveniji sedež AmChams in Europe. Naša država bo tako postala središče organizacije, ki predstavlja 44 AmChamov iz 42 evropskih in evrazijskih držav. Generalna direktorica AmCham Slovenija mag. Ajša Vodnik je bila izvoljena za podpredsednico organizacije. 

Funkcijo bo za dve leti prevzela s 1. januarjem prihodnje leto, v vodstvu organizacije pa so še predstavniki Nizozemske, Ukrajine, Švedske, Albanije, Črne gore in Velike Britanije. Imenovanje je izjemno priznanje za Ajšo Vodnik in za AmCham Slovenija, poslovno skupnost priložnosti in optimizma, saj je to potrditev, da delamo dobro in znamo povezovati tudi prek naših meja, so dejali v AmCham Slovenija. »S predsedovanjem skupnosti bo Slovenija povečala svoj vpliv in prepoznavnost v svetu podjetništva. Slovenija ima zelo dobre odnose z vsemi državami in lahko prispeva k povezovanju držav v evropskem in evrazijskem prostoru,« je za Delo povedala Ajša Vodnik.

AmCham Europe je poslovna skupnost ameriških podjetij, ki si prizadeva vzdrževati odnose med evropskimi in ameriškim podjetji. Organizacija povezuje 17.000 podjetij, ki zaposlujejo 20 milijonov ljudi.

Preberite še:

Komentarji: