Častni oskarji skladatelju Lalu Schifrinu, igralki Cicley Tyson in Marvinu Leveyju

Spominsko nagrado Irving G. Thalberg bo akademija namenila producentskemu dvojcu Kathleen Kennedy in Frank Marshall. Podelitev bo 18. novembra.
Fotografija: Cicley Tyson. FOTO: Wikipedia
Odpri galerijo
Cicley Tyson. FOTO: Wikipedia

Ameriška Akademija filmskih umetnosti in znanosti bo letos častne oskarje podelila v Argentini rojenemu skladatelju Lalu Schifrinu, ameriški igralki Cicley Tyson in tiskovnemu predstavniku Marvinu Leveyju. Prejeli jih bodo na gala prireditvi 18. novembra v Hollywoodu. Podelitev oskarjev bo 24. februarja v Los Angelesu.

Jazzovski skladatelj in aranžer Schifrin je napisal glasbo za več kot 100 filmov, med drugim za filma Bullitt (1968) in Nenadni udar (1983). Širši javnosti je najbolj znan po glasbi za televizijsko serijo in vse tri film Misija: Nemogoče. Bil je šestkrat nominiran za oskarja.

Cicley Tyson je kariero začela leta 1968 s filmom The Heart Is a Lonely Hunter. Leta 1973 je prejela nominacijo za oskarja za glavno vlogo v drami Sounder. Med drugim je zaigrala še v filmih Ocvrti zeleni paradižniki (1991), Služkinje (2011) in Last Flag Flying (2017).



Levey je bil predstavnik za stike z javnostmi v studiih MGM in Columbia Pictures, nato je bil leta 1977 angažiran pri filmu Stevena Spielberga Bližnja srečanja tretje vrste. Sledili so skupni projekti, med njimi E.T. - Vesoljček, Schindlerjev seznam, Reševanje vojaka Ryana in Lincoln. Levey bo prvi predstavnik za stike z javnostmi, ki bo prejel častnega oskarja.

Častne oskarje na samostojni prireditvi podeljujejo od leta 2009.
 

Komentarji: