TV namiga: Bergman, Podpredsednica

Na TVS si lahko ogledate dokumentarni film o slavnem režiserju, na HBO pa vas čaka zadnja sezona humoristične serije z Julio Louis-Dreyfus. 
Fotografija: Ingmar Bergman Foto Tvs
Odpri galerijo
Ingmar Bergman Foto Tvs

Ponedeljek, 1. aprila


Bergman: TV SLO 2 ob 21.05


Bergman. Švedska/Norveška, 2018. Režija: Jane Magnusson. Dokumentarni film. 117 minut.
Lani je minilo sto let od rojstva Ingmarja Bergmana, enega od režiserjev, ki je zaznamoval svet filma kot le malokdo. Mojstra psihološke drame, ki je seciral svoje trpinčene subjekte, ukleščene v krog samoizpraševanja in iskanja smisla bivanja, je težko ujeti v en sam film, zato se je režiserka Jane Magnusson osredotočila na eno samo leto njegovega življenja: 1957. To je bilo leto, ko je naredil dva od svojih slavnih filmov, Sedmi pečat in Divje jagode, zrežiral še štiri odrske drame in TV-film. 
A dokumentarec ne odkriva le umetnikove bogate filmske in gledališke dediščine, ampak se poglobi tudi v Ingmarja Bergmana kot človeka in v njegove odnose z ljudmi, s katerimi je bil povezan zasebno in profesionalno.


Podpredsednica: HBO ob 21.00



Veep. ZDA, 2019. 7. sezona. 1/7. Igrajo: Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale. Humoristična TV-serija.
Zadnja sezona nagrajene serije spremlja nekdanjo podpredsednico in enkrat celo predsednico Selino Meyer, ki ne pozna več običajnega življenja – zato vnovič kandidira za to funkcijo. Tako Selina ocenjuje svoje pretekle in sedanjo kampanjo. Jonovo osebno življenje vzbuja veliko zanimanja medijev, Amy pa sprejme pomembno odločitev.

Komentarji: