TV namigi: Marguerite, Medzvezdje, Pavarotti – dueti ...

Na TVS vas čakata francoska komedija in posnetek koncerta legendarnega tenorista, na Kanalu A pa ZF uspešnica z Matthewom McConaugheyjem.
Fotografija: Marguerite Foto Tvs
Odpri galerijo
Marguerite Foto Tvs

Sreda, 2. januarja


Marguerite: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Marguerite. Francija, 2015. Režija: Xavier Giannoli. Igrajo: Catherine Frot, André Marcon, Michel Fau, Christa Théret. Komedija/drama. 129 minut.
V začetku zlatih dvajsetih prejšnjega stoletja se na dvorcu Marguerite Dumont redno zbira množica ljudi, ki posluša navdušeno petje lastnice dvorca. Edina težava je, da Marguerite nima niti najmanj posluha. Še hujše je verjetno dejstvo, da ji množica, ki se ji na tiho posmehuje, vedno glasno ploska. Stvar gre tako daleč, da je Marguerite tako prepričana v svoje petje, da se odloči nastopiti v pariški operi ...
Film o Florence Foster Jenkins, ki je nastal pred filmom Florence Foster Jenkins, je dobro odigran in navdihujoč pogled na umetnost in vrednost človeških sanj. 
 

Pavarotti – dueti: TV SLO 2 ob 20.00


Pavarotti - dueti Foto Press
Pavarotti - dueti Foto Press


Pavarotti Duets – Best of Pavarotti & Friends. Posnetek koncerta.
Luciano Pavarotti, eden najbolj slavnih tenoristov vseh časov, je bil eden redkih umetnikov, ki mu je uspelo združiti klasično in popularno glasbo. Z zvezdniki rock, pop in jazz glasbe je navduševal milijone gledalcev po svetu. Na koncertu so se mu pridružili pevci Bryan Adams, Andrea Bocelli, Bon Jovi, Bono, Mariah Carey, Eric Clapton, Sheryl Crow, Celine Dion, Elton John, Lionel Richie, Frank Sinatra, Sting, Zucchero idr.


Medzvezdje: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Interstellar. ZDA/VB, 2014. Režija: Christopher Nolan. Igrajo: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain. ZF film. 169 min.
Zemlja je energetsko izčrpana in ko znanstveniki v vesolju odkrijejo črvino, organizirajo medzvezdno popotovanje, da bi našli planet, ki bi ga lahko naselili. A čas v črvini teče drugače in pilot vesoljske ladje, vdovec Cooper, se mora odločiti, ali je za morebitno rešitev človeštva pripravljen zapustiti svoje otroke ...

Komentarji: