Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Fiktivne račune v BiH, v žep pa nato več kot milijon evrov gotovine

Posloval z državo in utajeval davke: Eden najbogatejših Slovencev priznal. Sporazum s tožilstvom in plačilo ene najvišjih denarnih kazni do zdaj.
Poslovnež Mihael Strmljan v spremstvu odvetniških težkokategornikov ni želel odgovarjati na vprašanja o svojem odnosu s finančnim ministrom Klemnom Boštjančičem. FOTO: Dejan Javornik
Poslovnež Mihael Strmljan v spremstvu odvetniških težkokategornikov ni želel odgovarjati na vprašanja o svojem odnosu s finančnim ministrom Klemnom Boštjančičem. FOTO: Dejan Javornik
15. 5. 2024 | 05:00
6:04

V nadaljevanju preberite:

Mihael Strmljan, lastnik Aktiva skupine, je z večdesetmilijonskim premoženjem po oceni revije Manager eden najbogatejših Slovencev. V črni kroniki se je njegovo ime pojavilo med lanskimi hišnimi preiskavami, v katerih so slovenski in bosansko-hercegovski kriminalisti preiskovali sum pranja denarja, zlorabe položaja in davčne utaje.

Kriminalistična preiskava je končana, več osumljencev se je znašlo na ljubljanskem okrožnem sodišču in tudi že priznalo krivdo. Včeraj je kaznivo dejanje priznal tudi znani poslovnež Mihael Strmljan, ki je s tožilstvom prav tako kot predhodniki sklenil sporazum o priznanju krivde.

»Nisem niti vedel, da gre pri mojem početju za kaznivo dejanje,« nam je včeraj dejal Strmljan. Obtožnica, podprta z dokazi, trdi nasprotno, torej, da je dobro vedel, kaj počne, in je to počel v dogovoru z drugimi osumljenci. Ena od denarnih mul je iz bankomata dvignila skupaj več kot pol milijona evrov. Kaj čaka Strmljana, ki je prijatelj finančnega ministra, zdaj?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine