Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

TV namigi: Marie-Francine in polfinale Hrvaška : Anglija

Francoska komedija o 50-letnici, ki se mora vrniti k staršem, na SP pa bomo dobili še drugega finalista.
Luka Modrić in Harry Kane. Foto Franck Fife Afp
Luka Modrić in Harry Kane. Foto Franck Fife Afp
Mateja Košir
11. 7. 2018 | 00:00
3:02

Torek, 11. julija


Marie-Francine: TVS 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 4


Francija/Belgija, 2017. Režija: Valérie Lemercier. Igrajo: Valérie Lemercier, Denis Podalydes Philippe Laudenbach. Komedija. 95 minut.
Marie-Francine zapusti mož, ker si je našel mlajšo. Tudi v službi iščejo mlajše, energične ljudi, zato ostane še brez službe. Pri petdesetih se mora vrniti k pokroviteljskim in preveč zaskrbljenim staršem, ki se do nje obnašajo kot do najstnice. Mama in oče ji iščeta novo službo in partnerja, na noge skušajo postaviti tudi trgovino z elektronskimi cigaretami, ki jim ne gre najbolje. A blizu prodajalne je restavracija, v kateri dela kuhar Miguel …
Tipično francosko komedijo je režirala ženska, Valérie Lemercier, ki igra tudi glavno vlogo, poleg komičnih zapletov pa je v ospredju vodilo, da ni za srečo nikoli prepozno. (tr)


Svinjarija: Kanal A ob 23.55

Vikendova ocena: 4

Foto Pro Plus
Foto Pro Plus


Filth. VB, 2013. Režija: Jon S. Baird, Igrajo: James McAvoy, Imogen Poots, Jamie Bell, Eddie Marsan. Kriminalka/komedija. 97 min.
Bruce Robertson je zadrogiran in skorumpiran policist, ki pričakuje napredovanje. Za dosego tega ne izbira sredstev. Dodelijo mu reševanje umora japonskega študenta, hkrati pa se počuti ogroženega od svojih kolegov, zato jih spre med seboj. To naredi tako, da jim ukrade žene in razkrije njihove skrivnosti.


Dirka po Franciji: TVS 2 ob 15.00


Kolesarstvo. 5. etapa. Vključitev v prenos.

Gre za 204 km dolgo etapo med krajema Lorient in Quimper, ki poteka po razgibanem terenu.


Hrvaška : Anglija: TVS 2 ob 19.00 (tekma ob 20.00)


Nogomet – SP 2018. Polfinale. Prenos iz Moskve.

Prvič ali drugič v finalu? Hrvaška ali Anglija? Subašić ali Pickford? Tako na Hrvaškem kot v Angliji je drugi polfinale 21. svetovnega prvenstva seveda v središču pozornosti. Oboji so optimisti in napovedujejo finale, Hrvate sicer skrbi poškodba Vrsaljka, Angleže Hendersona, prireditelje pa navijači enih in drugih. Hrvati se bodo z Angleži na SP pomerili prvič, do polfinala so prišli brez poraza, Angleži so »klonili« pred Belgijci. Hrvati so dvakrat napredovali po streljanju z 11 metrov, Angleži pa enkrat.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine