TV namigi: Moj kralj, Indija z Joanno Lumley, Svet v letu 2018 ...

Izbirate lahko med francosko romantično dramo, pregledom svetovnega dogajanja v letu 2018 in dokumentarno serijo z legendarno angleško igralko.
Fotografija: Moj kralj (Mon roi). Foto Tvs
Odpri galerijo
Moj kralj (Mon roi). Foto Tvs

Četrtek, 3. januarja


Moj kralj: TV SLO 2 ob 20.45

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Mon roi. Francija, 2015. Režija: Maïwenn. Igrajo: Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot, Louis Garrel. Romantična drama. 124 minut.
Uspešna odvetnica Tony po nesreči na smučanju pristane na okrevanju, kjer je popolnoma odvisna od pomoči zdravstvenega osebja. Tam začne premlevati o svoji ljubezenski zgodbi z Georgiem, ki jo gledalec vidi skozi skoke v preteklost: od njunega strastnega začetka do glamurozne poroke in prve nosečnosti. Njuna zveza je ena tistih, ko se srečata resna ženska in neresen šarmer, ki imata v začetku oči le eden za drugega, a vsa okolica se sprašuje, kako ona ne opazi tega, kako neprimeren je on in kako toksična je njuna zveza. 
Če bi bil to hollywoodski film, bi dobili učinkovit odgovor na gornje vprašanje, a ker je francoski, je vse, kar dobimo izzivalen pogled na ljubezen in odvisnost. 
 

Svet v letu 2018: TV SLO 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Avtorica: Helena Milinkovič. Informativna oddaja.

Leto 2018 je bilo turbulentno na vseh celinah. Mednarodna skupnost je razklana glede ključnih globalnih izzivov – podnebnih spremembah in migracij. ZDA se z Donaldom Trumpom zatekajo k političnemu izsiljevanju. EU je ima svoje težave – izstop Združenega kraljestva iz Unije in vzpon fašizma ter skrajne desnice pomenijo zanjo velik izziv. Tudi drugod po svetu se utrjujejo diktatorji.


Indija z Joanno Lumley: TV SLO 2 ob 20.00


Joanna Lumley's India 
Joanna Lumley's India 


Joanna Lumley's India. VB, 2017. 1/3. Vodi: Joanna Lumley. Dokumentarna serija.
Voditeljica obišče hinduistični tempelj Minakši na jugu Indije, opazuje indijske slone med nasadi čaja, v islamskem mestu Hajderabad obišče filmski studio za vizualne učinke, zatem pa še nekdanjo prestolnico Kalkuto, kjer nam med drugim predstavi življenje tamkajšnjih transseksualcev in predilnice jute. Potovanje sklene v budističnem Sikimu. 

Komentarji: