TV namigi: Proslava ob Cankarjevem letu, Pohujšanje v dolini šentflorjanski, Lepotica in zver ...

Cankarjevo leto se izteka, nocoj mu bodo posvetili državno proslavo, po tem pa sledi še televizijska priredba gledališke predstave Pohujšanje v dolini šentflorjanski. Na Pop TV pa prihaja nova turška telenovela ...
Fotografija: Kip Ivana Cankarja na Vrhniki 20.maja 2017 Foto Blaz Samec
Odpri galerijo
Kip Ivana Cankarja na Vrhniki 20.maja 2017 Foto Blaz Samec

Ponedeljek, 10. decembra

 

Državna proslava ob Cankarjevem letu: TV SLO 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Prenos.
Na večer pred 100. obletnico smrti velikega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja bo na Vrhniki, kjer se je 10. maja 1876 rodil kot osmi od dvanajstih otrok, potekala osrednja državna proslava ob Cankarjevem letu. Avtorja umetniškega dela proslave Marko Naberšnik in Dušan Moravec sta želela, da bi na proslavi spregovorile besede Ivana Cankarja, ki smo ga skozi njemu posvečeno leto še podrobneje spoznavali. Cankarja bomo spoznali kot ustvarjalca in tenkočutnega slehernika, ki v pismih razkrije dobroto in zdrav cinizem, ki ga je premogel. 
Cankarjeve besede bo zaokrožila Slovenska suita Alda Kumarja, v kateri je skladatelj teme, ki odslikujejo široko krajino narodnega čutenja, uglasbil za simfonični orkester. Izvedel jo bo orkester Simfonika Vrhnika pod vodstvom Marka Fabianija. 
 

Pohujšanje v dolini šentflorjanski: TV SLO 1 ob 21.05


Slovenija, 2018. Režija: Slavko Hren. Igrajo: Maša Kagao Knez, Uroš Smolej, Maša Derganc, Gašper Jarni, Iva Krajnc Bagola. TV-priredba gledališke predstave.
Pohujšanje, »farsa v treh aktih«, se uvršča v sam vrh Cankarjeve dramatike, spisal pa jo je iz odpora do odnosa, ki ga je imela vladajoča družba do umetnosti in svobodnega izražanja.


Lepotica in zver: Pop TV ob 21.00


Lepotica in zver Foto Press Delo
Lepotica in zver Foto Press Delo


Siyah Beyaz Ask. Turčija, 2017. 1. sezona. 1/32. Igrajo: Birce Akalay, Ibrahim Celikkol, Muhammet Uzuner, Arzu Gamze Kilinc. Telenovela.
Zdravnica Asli, ki se vedno popolnoma posveti svojim pacientom, nekega dne naleti na hladnokrvnega in neustrašnega morilca Ferhata s temačno skrivnostjo. A med njima povsem nepričakovano preskoči iskrica. Toda ali je možna ljubezen med žensko, ki rešuje življenja, in moškim, ki jih ugaša?

Komentarji: