TV namigi: Votla krona, Better Call Saul, Stotica

Nocoj tri premiere za ponočnjake: na TVS prihaja druga sezona BBC-jeve shakespearjanske serije z Benedictom Cumberbatchem, na AMC tretja sezona s Saulom Goodmanom, na Fox pa tretja sezona Stotice.
Fotografija: Votla krona II (The Hollow Crown II) Foto Bbc
Odpri galerijo
Votla krona II (The Hollow Crown II) Foto Bbc

Četrtek, 27. septembra


Votla krona: TVS 1 ob 23.30 (Premiera)


The Hollow Crown. VB, 2016. 2. sezona 1/8. Igrajo: Tom Sturridge, Benedict Cumberbatch, Sophie Okonedo, Sally Hawkins, Michael Gambon, Hugh Bonneville, Judi Dench. TV-serija.
Serija, ki jo odlikujeta odlična BBC-jeva produkcija in vrhunska igralska zasedba, je nastala po delih Williama Shakespeara. Potem ko so bili v prvi seriji v ospredju Rihard II., Henrik IV. in Henrik V., se druga sezona osredotoča na tako imenovano vojno dveh rož, protagonista pa sta Henrik VI. (Sturridge) in Rihard III. (Cumberbatch). Tudi tokrat ne bo manjkalo spletk, političnih in sorodstvenih bojev, zarot in izdaj.

Henrik V. je mrtev in Anglija je v krizi, poleg tega vojna s Francijo razmere še poslabšuje in ogroža angleško krono. Mladi Henrik VI. s poroko z Margareto izsili premirje, ki ga niso hoteli, a na pragu je državljanska vojna – vojna med rodbinama Lancaster in York, rdečo in belo rožo ... 

Serija je bila nominirana za tri bafte: za najboljšo serijo, kostumografijo in Cumberbatch za moško vlogo.
 

Better Call Saul: AMC ob 22.00 (Premiera)



ZDA, 2018. 4. sezona. 1/10. Igrajo: Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Michael Mando. Nanizanka.
V novi sezoni se po Chuckovi smrti Jimmy McGill preobrazi v Saula Goodmana. Po izgubi brata se Jimmy zateče v kriminalni svet, kjer skuša najti svojo priložnost kot odvetnik, to pa ogrozi njegov odnos s Kim. Chuckova smrt globoko zaznamuje tudi njegova nekdanja sodelavca Howarda in Kim, ki sta se spet obrnila proti bratoma McGill.
 

Stotica: Fox ob 23.00  (Premiera)


Stotica Foto Press
Stotica Foto Press


The 100. ZDA, 2016. 3. sezona. 1/16. Igrajo: Eliza Taylor, Bob Morley, Marie Avgeropoulos. TV-serija.
Begunci iz Stotice, ki so jih poslali na Zemljo, že dve sezoni bijejo vojno – najprej med sabo, potem s preživelimi z Zemlje in na koncu z goro Weather. Ta bitka je zdaj dobljena in zaporniki so se vrnili domov v navidezen mir. A Clarke zapusti kamp Arkadia, ker preprosto ne more sprejeti svojih dejanj, v kampu pa se začnejo tudi politični pretresi, saj se vname boj za položaje.

Komentarji: