TV namigi: Zaupanje, Služabnik in Sam doma

Priporočamo režijski izdelek Davida Schwimmerja o pedofilih, ki na žrtve prežijo na spletu, in Dirka Bogarda v vlogi služabnika, ki mu je scenarij spisal Harold Pinter. Brez Sam doma pa decembra tako ne gre ...
Fotografija: Zaupanje. Foto TVS
Odpri galerijo
Zaupanje. Foto TVS

Petek, 7. decembra


Zaupanje: TVS 2 ob 20.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Trust. ZDA, 2010. Režija: David Schwimmer. Igrajo: Clive Owen, Catherine Keener, Liana Liberato, Viola Davis. Drama/triler. 105 minut. 
Štirinajstletna Anna živi v predmestju Chicaga. Za rojstni dan dobi prenosnik in prek interneta se hitro poveže s 16-letnim Charliejem, oboževalcem odbojke, ki jo v nasprotju s starši dobro razume. No, vsaj tako misli Anna. V resnici je na drugi strani serijski pedofil, ki je v Anni našel svojo naslednjo žrtev.

Nekdanji »Prijatelj« Ross se je lotil režije filma o posledicah prevelike zaupljivosti v današnjem kibernetičnem času. Resna vprašanja o varnosti na spletu in realističen prikaz obupa praktično nemočnih staršev so podkrepljeni tudi z odlično igro obeh staršev (Clive Owen in Catherine Keener).

David Schwimmer je že več kot 15 let član organizacije, ki se ukvarja z žrtvami posilstva. Za svoj film je pedofilske zločine raziskoval kar sedem let in pravi, da je še en grozljivi vidik zločina dejstvo, da veliko mladoletnikov razvije stockholmski sindrom in svojega napadalca zaradi stika, ki so ga najprej navezali, težko dojamejo kot predatorja.
 

Sam doma: Planet TV ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Sam doma. Foto Press
Sam doma. Foto Press


Home Alone. ZDA, 1990. Režija: Chris Columbus. Igrajo: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern. Komedija. 105 minut.
Odraščajoči Kevin si želi, da bi njegova družina enostavno izginila. Želja se mu uresniči, ko ga starši pozabijo vzeti na božično potovanje v Pariz. Kevin uživa v samoti, a ko skušata zlikovca Harry in Marv vdreti v njegovo hišo, se začne prava pustolovščina.


Služabnik: TVS 1 ob 23.10

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Služabnik. Foto Press
Služabnik. Foto Press


The Servant. VB, 1963. Režija: Joseph Losey. Igrajo: Dirk Bogarde, Sarah Miles, Wendy Craig. Drama. 116 min.
Čeprav je zlate dobe aristokracije že davno konec, se zdolgočaseni in razvajeni mladenič Tony, ki živi v vili iz 18. stoletja, odloči za najem osebnega služabnika Huga Barretta. Ta se najprej zlije s Tonyjevo predstavo hierarhije in nastopa kot popoln sluga. Ravnovesje med gospodarjem in slugo pa se zlagoma, a brez zavor, ruši ...

Komentarji: