Bernays Propaganda predstavlja album

Makedonska glasbena senzacija zvečer v Kinu Šiška.
.
Fotografija: Bernays Propaganda
FOTO: Arhiv založbe
Odpri galerijo
Bernays Propaganda FOTO: Arhiv založbe

V okviru praznovanja desetega rojstnega dne ljubljanskega Kina Šiška bo zvečer ob 20. uri tam nastopila makedonska post alter disco zasedba Bernays Propaganda, ki bo predstavila svoj peti studijski album Vtora mladost, treta svetska vojna (Druga mladost, tretja svetovna vojna). Zasedba bo opravila vlogo predskupine pred nastopom kanadske zasedbe Operators.
 
Na novem albumu, ki ga je izdala za založbo Moonlee Records, nadgrajuje zvok s prejšnjega albuma Politika iz leta 2016. Bernays Propaganda nadaljujejo s plesno, poslušljivo in hkrati družbeno angažirano glasbo. Kot kolektiv, ki že od začetka agitira s tehtnimi političnimi razmišljanji o temah, kot sta državljanska nepokorščina in človeške pravice, nam znova dokazujejo, da je njihov ples vselej politične narave.
 
Po nekajletnem nastopanju kot trio se Bernays Propaganda vračajo kot polnokrvna skupina, ki jo sestavljajo pevka Kristina Gorovska, kitarista Vasko Atanasovski in Deni Krstev, baskitarist Rade Jordanovski in bobnar Kristijan Lafazanovski. Na albumu pa je sodelovalo tudi nekaj eminentnih gostov, kot so priznani makedonski jazz kitarist Toni Kitanovski in legendarni ameriški basist Mike Watt (Ništo nema da nè razdeli), raper Volk Makedonski (NATO vleguva vo Skopje) iz avstralske hiphop zasedbe Curse ov Dialect, v Berlinu živeči elektronski producent Stojche (Zloben fank) ter trobilna sekcija v sestavi Aleksander Niniќ in Vilijam Barakovski (Retki bilki, Dojde život).
 
Zasedba bo jutri nastopila v MC Krško, v soboto pa na Ankaranski bandimi.
 

Komentarji: