Umrl legendarni rocker Eddie Van Halen

Bil je glavni avtor skladb legendarne rockovske zasedbe Van Halen.
Fotografija: V bendu je bil glavni kitarist. Leta 2012 so ga bralci revije Guitar World uvrstili na lestvico stotih največjih kitaristov vseh časov. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
Odpri galerijo
V bendu je bil glavni kitarist. Leta 2012 so ga bralci revije Guitar World uvrstili na lestvico stotih največjih kitaristov vseh časov. FOTO: Lucas Jackson/Reuters

Umrl je legendarni rocker in kitarist Eddie Van Halen, duša ameriške rockovske skupine Van Halen. Kot je na twitterju sporočil njegov sin, je umrl po dolgotrajnem boju z rakom. Star je bil 65 let.

»Ne morem verjeti, da moram to napisati, vendar moj oče, Edward Lodewijk Van Halen, je to jutro izgubil dolgo in naporno bitko z rakom,« je sporočil njegov sin Wolf Van Halen.

Eddie van Halen je bil ameriški glasbenik nizozemskega rodu, avtor, producent in tudi glasbeni inovator. Bil je glavni avtor skladb legendarne rockovske zasedbe Van Halen, ki jo je leta 1974 ustanovil z bratom, bobnarjem Alexom Van Halenom, basistom Markom Stonom in pevcem Davidom Leejem Rothom.V bendu je bil glavni kitarist. Leta 2012 so ga bralci revije Guitar World uvrstili tudi na lestvico stotih največjih kitaristov vseh časov.

Med največjimi in najbolj znanimi uspešnicami Van Halenov je zagotovo single Jump. Sicer pa so ena najbolj prodajno uspešnih zasedb. Po podatkih spletne enciklopedije Wikipedia so samo v ZDA prodali 56 milijonov albumov, še več kot 80 milijonov pa v svetu.

Komentarji: