Večer fada in tanga v Slamiču

Jutri ob 20. uri bo v tej ljubljanski kavarni zadonela glasba, polna strasti, ljubezni in čustev Kvarteta Mascara.
Fotografija: Kvartet Mascara je zavezan latino glasbi. Foto promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Kvartet Mascara je zavezan latino glasbi. Foto promocijsko gradivo

V ljubljanski kavarni Slamič se obeta večer fada in tanga, kot ga čuti in razume kvartet Mascara. Zasedbo sestavljajo Polona Udovič (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara) in Mitja Režman (baskitara), prepoznavni ustvarjalci v domačem in širšem glasbenem prostoru. So klasično izobraženi glasbeniki, ki sodelujejo tudi s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri, ansambli, koncertnimi dvoranami in festivali po svetu.

Prinašajo glasbo, ki je nastala na ulicah in v barih Montevidea, Buenos Airesa in Lizbone. To je glasba noči in strasti, slabo razsvetljenih trgov, barov, bordelov in milong. Tam kjer sta doma tako radost kot bolečina. To je glasba, ki se igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s soncem. Povezujejo glasbo različnih generacij, saj v njihovi glasbi odmevajo tako Mariza, Dulce Pontes, Amalia Rodrigues kot Astor Piazzolla.

So poustvarjalci, kajti to je glasba drugih kultur in narodov, vendar je počasi postala del svetovne glasbene zavesti, tako da s tem nimajo nobenih težav. Kot je pojasnil Vojko Vešligaj, igrajo portugalski fado, argentinsko-urugvajski tango ter različno špansko kitarsko in vokalno glasbo. »Rdeča nit te glasbe pa je seveda ljubezen, čustva … Vse pesmi opisujejo sonce, morje in strasti teh dežel. Te glasbi smo zelo naklonjeni, ker nas nekatere od teh skladb spremljajo že vso glasbeno pot, kitara pa je v tej glasbi nepogrešljiva. Ta glasba nam je všeč in seveda Polonin vokal je kot ustvarjen zanjo.«

Komentarji: