Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Ocene

Ocenjujemo: Etos prihodnosti

Etos prihodnosti je knjiga, ki bi lahko namenila več prostora obravnavi humanizmu vzporednih in do njega kritičnih pristopov.
Knjiga se naslanja na projekt Svetovni etos Hansa Künga, čigar spominu je posvečena. FOTO: Imago Stock/via Reuters Connect
Knjiga se naslanja na projekt Svetovni etos Hansa Künga, čigar spominu je posvečena. FOTO: Imago Stock/via Reuters Connect
6. 9. 2022 | 06:00
5:57

V nadaljevanju preberite:

Nova knjiga slovenskega teologa, publicista in esejista se bolj ali manj jasno umešča v tradicijo humanizma, ob čemer se eksplicitno naslanja na projekt Svetovni etos, katerega idejni vodja je bil lani preminuli teolog, filozof in duhovnik Hans Küng, spominu katerega je tudi posvečena.

Knjiga Kovačiča Peršina v desetih poglavjih pretežno sledi prav tem izhodiščem ob čemer jim pridodaja izpeljave, primere, dodatne utemeljitve. In čeprav gre pri 128 straneh za razmeroma kratko besedilo, katerega ton se spogleduje z manifestnim, avtor vanj vpelje širok nabor referenc in jih vanj vtke na naraven in ne nazadnje dostopen način. Ali še drugače: v osnovi imamo opravka s pravoverno esejistiko in ne denimo strokovno monografijo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine