Ministrstvo objavilo razpis za ravnatelja ljubljanske Drame

Kandidat mora k prijavi priložiti tudi program delovanja zavoda v prihodnjih petih letih.
Fotografija: Zadnji ravnatelj Igor Samobor je Dramo vodil osem let. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Zadnji ravnatelj Igor Samobor je Dramo vodil osem let. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ministrstvo za kulturo je danes v uradnem listu objavilo javni razpis za delovno mesto ravnatelja javnega zavoda Slovensko narodno gledališča (SNG) Drama Ljubljana. Rok za prijavo je 4. marec. Trenutno Dramo vodi v. d. ravnateljice Vesna Jurca Tadel, ki jo je ministrstvo imenovalo po odstopu ravnatelja Igorja Samoborja.

image_alt
Ministrove dramatične skrivalnice

Kot je razvidno iz razpisne dokumentacije, se zahteva univerzitetna izobrazba umetniške ali humanistične smeri, najmanj pet let delovnih izkušenj s področja dela zavoda, sposobnost organiziranja in vodenja dela v kolektivu, aktivno znanje slovenskega jezika, znanje dveh svetovnih jezikov, od tega vsaj enega na višji ravni. Obenem mora kandidat k prijavi priložiti program delovanja zavoda v prihodnjih petih letih.

Vesna Jurca Tadel je vodenje ljubljanske Drame prevzela v začetku januarja. Mesto vršilke dolžnosti ravnateljice je nastopila po novembrskem odstopu ravnatelja Igorja Samoborja, ki je bil na čelu Drame osem let. Za v. d. ravnateljice javnega zavoda jo je imenoval minister Vasko Simoniti za največ eno leto.

image_alt
Nadaljevanje projekta prenove SNG Drama je nujno

Tedaj je Vesna Jurca Tadel povedala, da je naloge vršilke dolžnosti ravnatelja prevzela, »da bi zagotovila nemoteno delovanje javnega zavoda, ki je ob nepreklicnem odstopu dosedanjega ravnatelja Igorja Samoborja ostal brez vodstva«.

Samobor je ob odstopu konec novembra kot razlog navedel nespoštovanje zavez glede prenove gledališke hiše. Glavne očitke je naslovil na aktualnega ministra za kulturo Simonitija, ki da je dosedanja dogovarjanja glede financiranja prekinil.

Komentarji: