Kritiško sito Ani Marwan

Društvo slovenskih literarnih kritikov je razglasilo nagrade kritiško sito za najboljše literarno delo leta 2021.
Fotografija: Ana Marwan na festivalu Fabula 2020. FOTO: Matej Pušnik
Odpri galerijo
Ana Marwan na festivalu Fabula 2020. FOTO: Matej Pušnik

Društvo slovenskih literarnih kritikov  je po drugem krogu glasovanja odločilo o prejemnici nagrade kritiško sito za najboljše literarno delo leta 2021. To je avtorica Ana Marwan, ki nagrado prejme za roman Zabubljena (založba Beletrina).

image_alt
Pisateljica ovce pasla

Poleg nagrajenke sta bila letos nominirana še avtorja Goran Vojnović za roman Đorđić se vrača in pa Jasmin B. Frelih za roman Piksli. Tudi ta nominirana romana je izdala založba Beletrina.

O nagrajencu/-ki je letos odločal kritiški forum v sestavi: Tina Bilban, Matej Bogataj, Goran Dekleva, Aljaž Koprivnikar, Jasna Lasja, Martina Potisk, Anja Radaljac, Ana Schnabl, Maja Šučur, Anja Zidar, Silvija Žnidar, Manja Žugman in Jernej Županič.

Avtorica, ki živi na Dunaju, se bo osebno udeležila podelitve nagrade, ki bo potekala v okviru Slovenskih dnevov knjige, in sicer to nedeljo, 19. 6., ob 15.00 na vrtu Društva slovenskih pisateljev (Tomšičeva ulica 12 v Ljubljani). Podelitvi bo sledil pogovor z avtorico, ki ga bo vodila članica DSLK, literarna kritičarka Aleksandra Gačić.

Preberite še:

Komentarji: