Spencer Tunick slekel Melbournčane pri zimskih temperaturah

Fotograf, znan po neštetih fotografijah množic golih prostovoljcev, je tokrat ustvarjal v Melbournu.
Fotografija: Prostovoljci so Spencerju Tunicku tokrat pozirali na strehi nakupovalnega centra v Melbournu, v katerem so snemanju kljub globalni reklami, ki jo tovrstna fotoseansa prinaša, sprva nasprotovali. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Prostovoljci so Spencerju Tunicku tokrat pozirali na strehi nakupovalnega centra v Melbournu, v katerem so snemanju kljub globalni reklami, ki jo tovrstna fotoseansa prinaša, sprva nasprotovali. FOTO: AFP

Poletne temperature v Sloveniji nižajo količino garderobe, ki smo si jo pripravljeni nadeti, v Avstraliji pa trenutno ni tako. Na južni polobli vlada zima, kljub temu pa se je več sto Avstralcev odločilo, da odvržejo sleherno krpico in pozirajo fotografu.

Znova Spencerju Tunicku, slavnemu 51-letnemu ameriškemu fotografu, ki svojo kariero že od prve polovice 90. let minulega stoletja gradi na upodabljanju množične golote. Iz priložnostnih Ev in Adamov sestavlja »žive skulpture« in pripravlja fotoseanse s slečenimi prostovoljci, kar počne v najrazličnejših okoljih, od objektov v prestolnicah in velemestih po svetu (najmnožičneje, z 18.000 modeli, v Ciudad de Mexicu), do prizorišč v muzejih, kulturnih centrih ali naravi. Denimo na kakem švicarskem ledeniku.

FOTO: AFP
FOTO: AFP

 

Prostovoljno goli ob 7 stopinjah Celzija in vetru


Tokrat so mu prostovoljci pozirali na strehi nakupovalnega centra v Melbournu, v katerem so kljub globalni reklami, ki jo tovrstna fotoseansa prinaša, snemanju sprva nasprotovali. Omehčali so se, ko je bilo za snemanje izbrano ponedeljkovo jutro, ko po nakupovalni vročici med vikendom potrošniki počivajo.

Med snemanjem je termometer pokazal 7 stopinj Celzija ob vetru, prostovoljce, izbrane med kar 1200 prijavljenimi, ki so polegli na hladen beton, pa je »ščitila« le rdeča transparentna tkanina.

FOTO: AFP
FOTO: AFP

Komentarji: