S podpisom pogodbe do novega športnega parka

Zraven naselja Brezje pri Grosupljem bodo na površini skoraj 8000 kvadratnih metrov zgradili številna igrišča in trim stezo.
Fotografija: Bodoči športni park bo imel tudi poligon za kolesarje in rolkarje ter skiroje. Vir: Občina Grosuplje
Odpri galerijo
Bodoči športni park bo imel tudi poligon za kolesarje in rolkarje ter skiroje. Vir: Občina Grosuplje

V dvorani družbenega doma v Grosupljem sta danes grosupeljski župan Peter Verlič in član upravnega odbora podjetja Lesnina MG oprema Matija Čepon podpisala pogodbo za gradnja športnega parka v neposredni bližini naselja Brezje pri Grosupljem. Gradnja bo potekala v več fazah, do konca novembra pa bo že zgrajen del športnih površin. Celotna naložba bo stala 1,47 milijona evrov z DDV.

Gre za enega največjih športnih projektov na območju občine Grosuplje, kjer bodo na površini skoraj 8000 kvadratnih metrov zgradili številna igrišča. Več namensko igrišče v velikosti tisoč kvadratnih metrov bo namenjeno za igranje nogometa, košarke, futsala, badmintona in med drugim tudi odbojke. Grbinasti poligon v velikosti 1500 kvadratnih metrov bo namenjen kolesarjem, rolkarjem in skirojem.

Pogodbo za gradnjo športnih površin sta danes podpisala župan Peter Verlič (na fotografiji desno) in Matija Čepon. FOTO: Občina Grosuplje
Pogodbo za gradnjo športnih površin sta danes podpisala župan Peter Verlič (na fotografiji desno) in Matija Čepon. FOTO: Občina Grosuplje

Zunanje telovadišče s fitnes napravami bo prilagojeno za vse starostne skupine. Uredile se bodo tudi tri enote za namizni tenis in med drugim tudi pokrito balinišče z dvema stezama. Športni park bo obkrožen s sprehajalno potjo oziroma trim stezo v dolžini 420 metrov. S 26 parkirnimi mesti bo poskrbljeno tudi za jeklene konjičke, je povedala Jana Roštan iz grosupeljske občine. Nov športni park se bo tako pridružil že zgrajenim športnim površinam na drugi strani mesta v Brinju in na Koščakovem hribu.

V grosupeljski občini so na naše vprašanje odgovorili, da do gradnje novih športnih površin ne bi prišlo, če občina pred leti ne bi poskrbela za protipoplavno varnost z gradnjo zadrževalnika na potoku Bičje. Ta objekt so namreč zgradili leta 2008, zadrži pa lahko do 1,38 milijona kubičnih metrov vode. Takrat ga je zgradila občina z lastnimi finančnimi sredstvi, za kar so porabili milijon evrov. Poplavni krst je prestal leta 2010 in pred vojno ujmo obvaroval Brezje pri Grosupljem in veliko blokovsko naselje Sončni dvori.

Brez zadrževalnika Bičje gradnja športnega parka ne bi bila mogoča. FOTO: Bojan Rajšek/Delo
Brez zadrževalnika Bičje gradnja športnega parka ne bi bila mogoča. FOTO: Bojan Rajšek/Delo

Gradnjo športnega parka je občina načrtovala vrsto let. V grosupeljski občini so pojasnili, da so doslej morali poskrbeti za nujnejše projekte s področja cestne in komunalne infrastrukture. Zgradili so še novo osnovno šolo na Polici, prizidka k osnovnima šolama v Šmarje-Sapu in na Tovarniški v Grosupljem in za povrh še parkirno hišo zraven železniške postaje v Grosupljem. Zdaj pa je napočil čas, pravijo v grosupeljski občini, »da v ospredje postavimo šport z gradnjo novega športnega parka«.

Komentarji: