Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Generacija+

Duh časa bo starejšim razdelil 2000 računalnikov

Letošnja rdeča nit strokovnega in izobraževalnega programa je digitalizacija za vse generacije.
Na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je osrednji dogodek ob bližajočem se mednarodnem dnevu starejših 1. oktobru, obljubljajo pester program, z delavnicami, nasveti, meritvami … FOTO: Leon Vidic/Delo
Na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je osrednji dogodek ob bližajočem se mednarodnem dnevu starejših 1. oktobru, obljubljajo pester program, z delavnicami, nasveti, meritvami … FOTO: Leon Vidic/Delo
26. 9. 2022 | 10:00
26. 9. 2022 | 10:10
9:19

V nadaljevanju preberite:

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ki bo od jutri do četrtka že enaindvajsetič potekal v Cankarjevem domu v Ljub­ljani – leta 2020 ga med epidemijo zaradi koronavirusa ni bilo, lani pa je bil nekoliko okrnjen –, bo letos spet potekal v svoji nekdanji obliki, kot osrednji dogodek ob bližajočem se mednarod­nem dnevu starejših 1. oktobru. Organizator Proevent in soorganizatorica Mest­na zveza upokojencev Ljubljana napovedujeta, da bo letos Cankarjev dom napolnilo približno 17.000 obiskovalcev, večinoma starejših od 55 let, kar je toliko, kot je ta največji dogodek za starejše v Evropi obiskalo v obdob­jih pred epidemijo.

Organizatorji obljubljajo bogat program in poln brezplačnih delavnic, nasvetov, meritev krvnega tlaka, vida in sluha, kulturnih točk in strokovnih razprav ter predstavitev izdelkov in storitev za aktivno starost ter sožitje vseh generacij. Obisk je potrdilo že več kot sto društev upokojencev iz vse Slovenije, ki bodo prišli organizirano, ter številni posamezniki. Med njimi so vse generacije, ne samo starejši, pričakujemo namreč tudi številne otroke in učence iz vrtcev in osnovnih šol.

Poleg bogatega kulturnega programa pripravljajo v okviru strokovnega programa osem zelo zanimivih okroglih miz, v okviru izobraževalnega pa več kot 20 delavnic in predavanj.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine