Predstavitvena informacija

Linz, mesto sprememb

Kdor si želi spremembe, potuje v Linz. Unescovo mesto medijskih umetnosti navdušuje z vzdušjem ob Donavi.
Fotografija: Kdor si želi spremembe, potuje v Linz.
Odpri galerijo
Kdor si želi spremembe, potuje v Linz.

Medijska umetnost in živahna kulturna scena bosta na vas pustili močan vtis. Ladja nad strehami, hitra kariera umetnika grafitov, izlet v druge galaksije ali šola neubogljivosti - Linz preseneča, navdušuje in spreminja svoje obiskovalce, vedno v pozitivno smer. Unescovo mesto medijskih umetnosti vabi svoje obiskovalce, da preizkusijo nekaj novega in pri tem presežejo svoje meje.

Nobeno drugo mesto v Avstriji ni v preteklih letih doživelo tako nezanemarljivega preobrata. Ne le ljudje v Linzu, za novosti je odprto tudi mesto kot celota, saj je v obdobju doživljanja nenehnih sprememb. Nove impresivne gradnje zadnjih 15 let, kreativnost na vsakem koraku in Linz kot prestolnica kulture v letu 2009 so povod za nenehno osredotočenost v prihodnost. Danes mesto navdušuje z živahnim mestnim središčem in urbanim vzdušjem ob Donavi, z edinstveno medijsko umetnostjo v muzejih ter izjemno cenjenimi uprizoritvami v hišah glasbe.

Odkrijte umetnost medijev
 

Potopite se v prihodnost. Kdor si želi ogledati prihajajoče iznajdbe, bo obiskal center Ars Electronica. V muzeju prihodnosti se vodilna tehnološka miselnost sreča z vizionarji medijske umetnosti. Moderna zgradba, ki leži neposredno ob Donavi, navdušuje z razstavami na temo umetnosti, tehnologije in družbe. Tukaj lahko obiskovalci eksperimentirajo, odkrivajo in sami postanejo raziskovalci.

Umetnostna in kulturna prireditev Höhenrausch nad Linzem
 

Doživite medijsko umetnost nad strehami mesta. Umetnostna in kulturna prireditev Höhenrausch 2018 na temo brezmejna voda bo goste na igriv in fascinanten način vpeljala v dela sodobne umetnosti. Vzdolž priljubljenega lesenega mostu boste nad strehami mesta občudovali edinstvena dela medijske umetnosti ob daljnosežnem razgledu čez Linz. Poseben vrhunec prireditve v letu 2018 je leseni razgledni stolp.
Prireditev traja od 24. maja do 14. oktobra.

Galerija Mural Harbor

Soustvarjajte umetnost grafitov v industrijskih pristaniščih. Postanite umetnik grafitov sredi industrijskega območja. To vam omogoča galerija grafitov Mural Harbor v Linzu. Na industrijskih zgradbah, ki v višino merijo do 40 metrov, je v preteklih letih nastalo več kot 100 barvitih umetniških del. Po vožnji s čolnom skozi pristanišče se tako lahko obiskovalci udeležijo hitrega tečaja barvite umetnosti grafitov.
Soustvarjajte umetnost grafitov v industrijskih pristaniščih.
Soustvarjajte umetnost grafitov v industrijskih pristaniščih.