Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet so ljudje

Kraljevske težave Meghanine družine

Princ Harry se v soboto, 19. maja, ne bo poročil le s svojo izbranko, ampak tudi z njeno bolj ali manj nefunkcionalno družino.
Nekateri mediji v Britaniji pišejo, da bi morala kraljeva družina bolje zaščitit družino Meghan Markle pred njeno poroko s princem Harryjem. FOTO: Peter Nicholls/Reuters
Nekateri mediji v Britaniji pišejo, da bi morala kraljeva družina bolje zaščitit družino Meghan Markle pred njeno poroko s princem Harryjem. FOTO: Peter Nicholls/Reuters
T. V.
16. 5. 2018 | 11:14
16. 5. 2018 | 12:12
4:27
Ko se je britanski princ nazadnje poročil z ameriško ločenko, se je moral odpovedati kroni, družina pa se je Edvardu VIII., stricu kraljice Elizabete II., po poroki z Wallis Simpson izogibala. Ko se bo princ Harry poročil z (ločeno) Američanko Meghan Markle, bo drugače.
 
Igralkina družina – tako kot Grace Kelly ob poroki z monaškim knezom pred šestimi desetletji se je tudi Meghan odpovedala igralski karieri – je že v tednih pred poroko v središču pozornosti. Britanski tabloidi so, odkar je izbruhnila novica o romantičnem razmerju Harryja in Meghan, polni zgodbic o bodoči nevesti, vir za njih pa so bili pogosto kar člani njene družine.

Thomas Markle živi odmaknjeno v Mehiki.
Thomas Markle živi odmaknjeno v Mehiki.

 
Zadnje dni je najbolj izpostavljen nevestin oče, ki je v zadnjem trenutku odpovedal udeležbo na poroki leta in hčerke ne bo pospremil do oltarja. Thomas Markle je klonil pod medijskim pritiskom, ki ga s seboj prinese dejstvo, da boš kmalu postal kraljevski tast. Markle, ki živi odmaknjeno od sveta v Mehiki, Harryja še ni spoznal, to naj bi se zgodilo te dni.

Odnos očeta in hčerke ni bil vedno najlepši, ohladil se je po ločitvi Thomasa od Meghanine matere Dorie. Oče in hči sta se zadnje čase dobro razumela, zato je bil za Meghan še toliko večji udarec, ko je prišlo v javnost, da je njen oče s pomočjo njene polsestre Samanthe sodeloval s paparaci. Ti so posneli njegove fotografije, kako si ogleduje članke o poroki svoje hčerke s princem, vse pa je bilo prirejeno tako, da je bilo videti, kot da so bile posnete brez privolitve.

Odnos Thomasa in Meghan Markle je imel vzpone in padce.
Odnos Thomasa in Meghan Markle je imel vzpone in padce.


Triinsedemdesetletni Markle je zdaj, namesto da bi užival v kraljevskem razkošju Londona, na pomirjevalih, za to pa krivi svojega sina Thomasa mlajšega. Meghanin polbrat je na Harryja naslovil javno pismo, v katerem je svojo sestro prikazal v ne najlepši luči, princa pa neposredno pozval, naj se ne poroči. Očeta Markla je to, tako trdi, pognalo v bolnišnico, kjer je prestal operacijo srca. Na poroko ne bo niti Thomasa mlajšega in Samanthe, ki nista povabljena.

Povabljena ni niti širša Meghanina družina, a nekaterih članov to ni ustavilo, da ne bi pripotovali v London. Nekdanja žena Thomasa mlajšega Tracy Dooley, torej nekdanja Meghanina svakinja, pravi, da ni užaljena, ker s svojima sinovoma Tylerjem in Thomasom III. ni bila povabljena na poroko, a je priletela v London, kjer bo nastopila v jutranji televizijski oddaji kot strokovnjakinja o Meghan, poroča New York Times.

Doria Ragland je že spoznala princa Harryja.
Doria Ragland je že spoznala princa Harryja.


Znan televizijski voditelj Piers Morgan je Meghanino družino obtožil, da se »že obnaša kot najhujša, zlobna, nefunkcionalna, denarja željna skupina odpadnikov«. Družina bodoče kraljevske neveste je polna skrivnosti, prepirov in ima svoje črne ovce, a Meghan je lahko v tolažbo, da je tudi britanska kraljeva družina – tudi zahvaljujoč Harryju – pogosto polnila strani bolj in manj rumenih časopisov.

Še pred razkritjem o prirejenih fotografijah paparacov je Kensingtonska palača poskušala omejiti negativno poročanje o Meghanini družini. Urednike britanskih medijev so v zaupnem pismu prosili, naj tabloidi nehajo nadlegovati družino kraljevske zaročenke. Prošnja ni zalegla. Meghanina mama Doria Ragland, inštruktorica joge in socialna delavka, je bila tarča nezaželene pozornosti paparacev.

Zaradi medijske pozornosti Doria Ragland pravi, da ne more več delati kot socialna delavka.
Zaradi medijske pozornosti Doria Ragland pravi, da ne more več delati kot socialna delavka.


Pred dnevi je 61-letnica, ki je v nasprotju z nekdanjim možem princa Harryja že spoznala, obiskala Oprah Winfrey, s katero se je pogovarjala v intervjuju, med katerim naj bi Doria spregovorila o rasi in tem, kako so se nekateri odzvali na Harryjevo zaroko z žensko, katere mati je temnopolta. Preden bosta intervju lahko posneli, ga morajo odobriti Meghan, Harry in Buckinghamska palača. Še pred tem pa bo Doria odigrala pomembno vlogo na poroki svoje hčerke. Nekateri mediji ugibajo, ali bo ona hčerko pospremila do oltarja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine